... / Story's / Actueel / Australië douze points: progressieve metal van VOYAGER naar Eurovisiesongfestival
Actueel

Updated 23/02/2023

Actueel

Australië douze points: progressieve metal van VOYAGER naar Eurovisiesongfestival

Vorig jaar werden ze door het Australische publiek al uitverkoren om hun land te vertegenwoordigen op het Eurovisie Songfestival, maar zette de jury ze op de derde plek waardoor ze uiteindelijk slechts drie punten te kort kwamen. Maar dit jaar is het wel raak voor de Australische, progressieve metalband VOYAGER: met het nummer ‘Promise’ vertegenwoordigen zij half mei hun land tijdens het aankomende Eurovisie Songfestival in het Verenigd Koninkrijk.

Bandpics+(1)

Het is knap dat de heren en dame in staat zijn gebleken om in een supercatchy track van maximaal 3 minuten alle aspecten van de band aan bod te laten komen en daarnaast volledig trouw te blijven aan het (kleur)rijke geluid van het vijftal. Tegelijkertijd verrast ons dat niet, want in 2019 verklaarde frontman en toetsenist Danny Estrin tegenover Rock Tribune al: ‘Ik houd van een goed popnummer en van het Eurovisie Songfestival, maar ik houd ook enorm van de ingewikkeldheden van progressieve metal en rock. Ik denk dat de beste nummers bestaan uit die verschillende lagen. Een band die dat tot in de puntjes beheerste, was Abba. Ze hadden enorm catchy refreinen bovenop, met daaronder heel complexe muzikale structuren. Ik geloof dan ook dat Abba een progressieve rockband was.’

‘Promise’ belooft wat ons betreft dan ook een hoge eindnotering. Van ons krijgen de Australiërs sowieso alvast ‘douze points’ voor deze uitstekende track.