... / Story's / Actueel / BASTARDANE: het verhaal van de appel en de boom …
Actueel

BASTARDANE: het verhaal van de appel en de boom …

Er zit hier op de redactie een boel ervaring samen. Als je de jaren actieve dienst optelt die diverse mensen hun leven lieten beheersen door ‘ruige muziekjes’ dan zou je een heel hoog getal krijgen. Soms staan we er zelf van versteld. Zo stelden we vast dat er op de affiche van Alcatraz een band staat waarin gasten spelen wiens vader we hebben weten starten en uitgroeien tot een band die ondertussen alle grote festivals mag headlinen.

Vandaag kwam er opnieuw een act in ons vizier waarvan we muzikaal het potentieel wel zien. Het Amerikaanse BASTARDANE komt immers op de proppen met hun debuut ‘Is This Rage?’ Het gaat hier om een trio dat een tiental songs heeft opgehangen aan vette riffs die samenvloeien met allerlei stijlen die hen hebben beïnvloed terwijl ze er toch in slagen een eigen smoel te creëren. BASTARDANE bestaat uit Jake Dallas (zang/bas), Ethan Sirotzki (gitaar) en Castor Hetfield (drum). Die laatste heeft een papa rondlopen die ook in een bandje speelt.

Bastardane

Hoe dan ook, de appel valt niet ver van de boom want Bastardane laat op ‘Is This Rage?’ meer dan potentieel horen. Luister gewoon zelf. Het zou ons niet verbazen dat we deze jonge welpen nog weleens gaan tegenkomen.

https://bastardane.bandcamp.com/album/is-this-rage?from=embed