... / Story's / Actueel / BLACK STAR RIDERS kiezen voor de kracht van positiviteit
Actueel

BLACK STAR RIDERS kiezen voor de kracht van positiviteit

Terwijl de zomerfestivals nog van start moeten gaan, denkt de Amerikaanse rockband BLACK STAR RIDERS al aan volgend jaar. Hun nieuwe album ‘Wrong Side Of Paradise’ verschijnt op vrijdag 20 januari 2023 via Earache Records, de eerste single/video ‘Better Than Saturday Night’ werd nu al gelost.

De band, die oorspronkelijk begon als een spin-off van Thin Lizzy, bestaat vandaag uit Ricky Warwick (sinds 2012) op zang / gitaar, Robert Crane (sinds 2014) op bas en de nieuwe drummer Zak St. John. Thin-Lizzy-leden Scott Gorham en Damon Johnson, Jimmy DeGrasso en Marco Mendoza hebben BLACK STAR RIDERS inmiddels verlaten. Ook Stone Sour-gitarist Christian Martucci, die wel nog op het nieuwe album te horen is, maakt wegens tijdsgebrek niet langer deel uit van de band.

BSR 2
BSR

‘Wrong Side Of Paradise’ telt 11 nummers en werd opgenomen in de herfst van 2021 in Studio 606 in Northridge, Californië en Toochtoon Sound in Redmond, Oregon met de hulp van producer en oud BSR-medewerker Jay Ruston. “Ik ben erg trots op deze plaat, de vijfde release van BLACK STAR RIDERS en de eerste met Earache Records”, vertelt Ricky Warwick. “Zoals alle BSR-albums wordt ook 'Wrong Side Of Paradise' aangedreven door woeste gitaren en donderende drums. Ik kan alleen maar schrijven over mijn eigen persoonlijke ervaringen, mijn familie, mijn vrienden en hoe ik een wereld zie die sneller ontrafelt en verandert dan we kunnen bevatten. Dat gezegd zijnde ben ik wel een groot voorstander van de kracht van positiviteit, iets dat door het hele album weerklinkt.”

LA Derby Dolls

Over de nieuwe single: "’Better Than Saturday Night’ is een feelgood nummer over sterk blijven ondanks tegenslag, trouw zijn aan jezelf en de kracht van positiviteit. Ik schreef het voor mijn kinderen, maar uiteindelijk denk ik dat ik het ook voor mezelf en eigenlijk voor iedereen heb geschreven voor die dagen dat we een beetje extra kracht moeten vinden. We wilden de positiviteit, de attitude en de kracht om sentiment te doorstaan ​​in de tekst van het lied weerspiegelen. En er is geen betere manier om dat te doen dan BLACK STAR RIDERS samen te laten rocken met de Los Angeles Roller Derby Dolls.”