... / Story's / Actueel / BORIS' nieuwe langspeelplaat 'Heavy Rocks' komt uit op 12 augustus 2022
Actueel

BORIS' nieuwe langspeelplaat 'Heavy Rocks' komt uit op 12 augustus 2022

Het legendarische BORIS viert zijn 30-jarige carrière als een van de meest vooruitstrevende, heavy en innovatieve bands in de experimentele muziek met het nieuwe album ‘Heavy Rocks’ (2022). BORIS zet hun reeks ‘Heavy Rocks’-platen voort en kanaliseert andermaal de klassieke protometal geluiden van de jaren 70 in iets geheel nieuws.

Boris Heavy Rocks 2022

BORIS reageert op het nieuwe album: "De wereld is de afgelopen twee jaar veranderd. Iedereen denkt eenvoudiger en pragmatischer. Nu is het voor iedereen gemakkelijker om te begrijpen wat belangrijk is voor ieder van ons. We laten het aan de toekomst over en geven het door. De ziel van rockmuziek evolueert voortdurend. Een ziel die woorden en betekenis overstijgt om je te bereiken, denk aan instinct, intuïtie en hoektanden. Dit is nu de erfenis van BORIS. Terwijl we op ons 30-jarig jubileum celebreren, blijft BORIS evolueren en accelereert met het nieuwste en meest universele. BORIS leidt niemand ergens naartoe. Die instelling blijven we gewoon tonen.”

Boris 2021

Heftiger dan ooit

Boris Heavy Rocks cover

‘Heavy Rocks’ (2022) belicht het traject van BORIS en hun legendarische carrière - van de stuwende, verwarde rock-'n-roll-opener ‘She is Burning’ tot het door punk gedreven en rauwe ‘My Name Is Blank’. BORIS klinkt heftiger dan ooit tevoren. ‘Question 1’ kicks ass; niet meer, niet minder. D-beats maken plaats voor gedoemd, gespreid en heavyer gitaargejammer en feedback, voordat ze terug onderduiken in hun experimentele metal kunst, waardoor de luisteraar in een complete razernij raakt. Dit is onmiskenbaar BORIS, en dit op het hoogtepunt van hun kunnen. In 2022 bevestigt BORIS wat ‘Heavy Rock’ voor hen betekent en brengt de groep een van hun meest boeiende platen tot nu toe uit.

‘Heavy Rocks’ (2022) komt op 12 augustus uit op elpee/cd/cassette en digitaal. Fysieke exemplaren in voorverkoop zijn beschikbaar via Relapse.com HIER en digitale downloads/streaming HIER.