... / Story's / Actueel / CABIN BOY JUMPED SHIP vervoegt groeiend leger electronicore-bands
Actueel

Updated 06/04/2022

Actueel

CABIN BOY JUMPED SHIP vervoegt groeiend leger electronicore-bands

Het Britse CABIN BOY JUMPED SHIP, één van de populairste nieuwkomers van de laatste jaren, versterken hun positie in de wereld van de moderne metal met hun tweede album ‘Sentiments’ dat op 27 mei 2022 via AFM Records verschijnt. De band mixt electro en metal en noemt het electronicore.

CABIN BOY JUMPED SHIP werd in 2013 opgericht in Leicestershire in de Engelse Midlands. De jongens toeren al jaren constant over de hele wereld en deelden het podium met bands als Eskimo Callboy, Deez Nutz en The Devil Wears Prada. CABIN BOY JUMPED SHIP bracht eerder twee EP's en het full album ‘The Heartless’ (2019) uit. Die laatste release werd meer dan twee miljoen keer gestreamd op Spotify. Het kanaal van de band op YouTube had meer dan een miljoen views.

CBJS 4 By Kristopher Tolley

Foto: Kristopher Tolley

CBJ S C 3000X3000

Maar nu is het tijd voor een nieuw tijdperk. Met het album ‘Sentiments’ en een nieuw platenlabel wil de band een flinke stap voorwaarts maken en nieuwe fans aanspreken. Drummer Reece Miller: “We zijn erg enthousiast dat we het contract met AFM Records hebben getekend en dat we labelgenoten zijn van bands als We Butter The Bread With Butter of Lordi, om er maar een paar te noemen. Dat betekent ook dat ons langverwachte tweede album binnenkort uitkomt. We kunnen niet wachten om onze fans te laten zien waar we de afgelopen twee jaar hard aan hebben gewerkt.”

‘Sentiments’ komt uit op 27 mei 2022 via AFM als gatefold gekleurd vinyl, limited box set en cd digipak.