... / Story's / Actueel / SOULFLY bundelt eerste vier studioalbums in luxe vinyl en cd box
Actueel

SOULFLY bundelt eerste vier studioalbums in luxe vinyl en cd box

Gedreven door Max Cavalera's nooit aflatende energie, zijn onmiskenbare growl en een sortvloed aan direct herkenbare riffs, verlegt SOULFLY al bijna een kwarteeuw de grenzen in moderne metal. Nergens is dat duidelijker dan op de vier cruciale albums die nu gebundeld zijn in een gloednieuwe boxset ter ere van de eerste zes jaar (1998-2004) van de band. ‘The Soul Remains Insane’ verschijnt op 17 juni 2022 op cd en vinyl in een luxueuze box set.

‘Soulfly’ (1998) was de overtreffende trap van het innovatieve geluid dat Max op zijn laatste album met Sepultura liet horen en luidde onmiskenbaar een nieuw tijdperk in. ‘Primitive’ (2000) en ‘3’ (2002) tilden de tribal groove naar een nog hoger niveau, terwijl ‘Prophecy’ (2004) de sterkste spirituele elementen en percussie van alle Soulfly-albums in zich draagt. Max introduceerde de berimbau bij de metalheads, vermomde zich in allerlei gedaanten en bracht voetbalgezangen naar metalshows, terwijl hij klassieker na klassieker losliet met Sepultura, Nailbomb, Soulfly en Cavalera Conspiracy. Zijn muziek getuigt van een brutale maar allesoverstijgende, met punk doordrenkte extremiteit. Brute riffs, trippy esoterische rituelen, een niet aflatende percussie, oergeschreeuw, … het maakt niet uit wat Cavalera op zijn viersnarige gitaar hamert, het werkt altijd bevrijdend.

Van Zuid-Amerika tot Siberië

Soulfly 3

Niemand twijfelt aan Cavalera's inzet voor subculturen. Hij verkocht miljoenen albums, maar loopt met onbetwistbare geloofwaardigheid vrij rond tussen de goorste streetpunks. Hij is een spirituele gids voor de metalgemeenschap, die zich uitstrekt van de ruigste sloppenwijken van Zuid-Amerika tot de koudste grenzen van Siberië, én een ouderwetse headbanger. Max is ook een culturele revolutionair, pretentieloze vernieuwer, Amerikaanse en Braziliaanse voetbalfanaat, notoir frisdrankenslurper, lyrische terrorist, toegewijde echtgenoot, familieman en riff-meester, maar ook en vooral een man die geliefd is bij alle metalfans.

The Soul Remains Insane

Soulfly

'The Soul Remains Insane' is een luxeverzameling van de eerste vier studioalbums van Soulfly en bevat ook het bonusalbum ‘Soulfire’ met singles, b-kantjes, zeldzame ‘cuts’ en een paar niet eerder uitgebrachte nummers. Ook inbegrepen is een boek dat het verhaal van deze baanbrekende platen vertelt aan de hand van nieuwe interviews met Max Cavalera. In het boek staan ook veel niet eerder vertoonde foto's uit de eerste zes jaar van de band. De verzamelaar zal vanaf 17juni 2022 verkrijgbaar zijn als vinyl box met 5 albums - ‘Soulfly’ (2-lp), ‘Primitive’ (1-lp), ‘3’ (2-lp), ‘Prophecy’ (2-lp) en ‘Soulfire’ (bonusplaat/1-lp) – met boek, en als 5-cd box met booklet.