... / Story's / Actueel / CELESTE onthult videoclip voor nieuwe single 'Le Coeur Noir Carbon'
Actueel

CELESTE onthult videoclip voor nieuwe single 'Le Coeur Noir Carbon'

Op 28 januari lanceert de Franse avantgarde black metalband CELESTE de nieuwe langspeler ‘Assassine(s)’, geproduceerd door Chris Edrich (Gojira, Tesseract, The Ocean, Leprous). Met hun unieke mix van black metal, sludge en post-hardcore, en meer dan 500 shows gespeeld sinds hun oprichting in 2005, heeft CELESTE zijn status als een van Frankrijks belangrijkste underground acts bevestigd. Vandaag onthult de band een nieuwe single van het album dat binnenkort verschijnt via hun nieuwe label Nuclear Blast.

Celeste 2022

Vandaag onthult CELESTE deze derde video - die werd voorafgegaan door 'Des Torrents De Coups’ en 'De Tes Yeux Bleux Perlés’ - waarin opnieuw een glimp van waanzin ontluikt. Zo luiden ze een nieuw tijdperk in door een nummer te creëren dat de volledige capaciteiten van de band laat zien en hun tactvolle gevoel voor atmosferische stemming tot hun harde brutaliteit in riffs en zang tot uiting brengt.

De band stelt: ‘CELESTE's laatste act van ‘Assassine(s)’ moest een van de climaxen van dit album zijn. Beginnend met alles wegblazende basdrums over bijna barokke riffs, maakt deze hectische start deel uit van de meest diverse song van dit album. Black metal, postrock en post-hardcore worden vermengd in deze knaller. Gastzangeres Emily Marks plus een gitaarsample van Katsuta van Heaven In Her Arms verrijken het universum van de band. Geduldig het tempo opbouwend met dromerige gitaren en hartverscheurende zang, zorgt CELESTE keer op keer voor spanning. De groep laat al zijn passie losbarsten in waarschijnlijk een van de meest grandioze riffs die de band heeft ooit heeft geschreven.’

Celeste Assassine(s)

‘Assassine(s)’ is nu beschikbaar in voorverkoop HIER in deze uitvoeringen:

Digipak-cd met gesatineerde afwerking

LP met uitklaphoes met gesatineerde afwerking in de volgende kleuren:

- Zwart

- Transparant vinyl met zwarte dooier en gouden spetters

- Split zwart/transparant vinyl met witte spetters

- Transparant vinyl met gouden dooier en zwarte spetters