... / Story's / Actueel / Franse avant-gardisten van CELESTE brengen nieuwe video uit en komen naar Deserfest Gent
Actueel

Updated 28/09/2022

Actueel

Franse avant-gardisten van CELESTE brengen nieuwe video uit en komen naar Deserfest Gent

'(A)' is afkomstig van hun zesde studioalbum ‘Assassine(s)’ dat in januari van dit jaar werd uitgebracht. De opvallende video drukt zowel visueel als emotioneel de essentie van het nummer uit en voegt een nieuw niveau van diepte toe aan het toch al geladen werkstuk.

'(A)' is CELESTE's meest experimentele nummer tot nu toe. De instrumentale song, die werd geschreven door frontman Johan, kenmerkt zich door drony synths en heeft met dat post-rockrandje soundtrackachtige kwaliteiten. De filmische sfeer wordt benadrukt door de twee leadgitaren die verweven zitten als twee personages in een somber verhaal. Katsuta van HEAVEN IN HER ARMS tekent voor een gastoptreden.

Celeste

Trilogie

“We zijn erg blij om het drieluik van video's dat we een jaar geleden begonnen met ‘Des Torrents de Coups’ en ‘Le Coeur Noir Charbon’ te voltooien", vertelt Johan Girardeau over de nieuwe video. “Deze clip betekent veel voor ons. We hebben het live laten zien tijdens de ‘Assassine(s)’-releasetour en we kijken ernaar uit om het ook online te lanceren. Dit kunstwerk weerspiegelt onze lang opgebouwde esthetiek. '(A)' is een heel belangrijk nummer voor ons, het toont onze wil om onze muzikale invloeden te verbreden, mede dankzij de shoegazy, post-rockachtige hints die absoluut nieuw terrein zijn voor CELESTE.”

De band treedt binnenkort aan op Deserfest Gent (30 oktober) en is een dag later te gast in De Cacaofabriek in Helmond.