... / Story's / Actueel / Celtic punks PADDY AND THE RATS brengen eerbetoon aan overleden bandmaat op nieuw album
Actueel

Updated 02/03/2022

Actueel

Celtic punks PADDY AND THE RATS brengen eerbetoon aan overleden bandmaat op nieuw album

Met een mix van pubdeuntjes en punkrock met Keltische accenten verwelkomen PADDY AND THE RATS de luisteraar in de onstuimige wereld van piraten en matrozen. De nieuwe plaat ‘From Wasteland To Wonderland’ bouwt voort op de energieke sfeer van zijn voorganger ‘Riot City Outlaws’ en verschijnt op 29 april 2022 via Napalm Records.

In aanloop naar de officiële release van het album laat de piratenbende hun meest kwetsbare kant zien terwijl ze vertellen over een van de moeilijkste periodes in hun bandgeschiedenis. De nieuwe single van de band, ‘After The Rain’, is een eerbetoon aan accordeonist Bernie Bellamy (Bernát Babicsek) die begin 2022 is overleden. De ballad viert Bellamy met een weemoedige melodie geaccentueerd door vioolelementen ‘zodat hij voor altijd in onze harten zal meevaren’. De song wordt momenteel vergezeld van een lyric video met herinneringen aan Bernie. De officiële video volgt op 9 maart 2022.

Paddy 1

PADDY AND THE RATS over ‘From Wasteland To Wonderland’ en ‘After The Rain’ in het bijzonder: ‘Dit album is erg belangrijk voor ons omdat dit het laatste is dat Bernie in zijn leven heeft opgenomen. We willen de eerste single van het album opdragen aan hem en al onze emoties uiten via het nummer ‘After The Rain’. Het is een droevig nummer, maar het heeft ook een positieve vibe. Doorheen de song voel je verdriet en wanhoop, maar er schuilt ook iets krachtigs in als de doedelzak en de accordeon op de proppen komen. Het geeft het gevoel dat je sterk moet zijn en verder moet gaan. De laatste regel in het refrein zegt: 'Na de regen zal de zonneschijn nooit meer hetzelfde zijn'. Dat is de essentie van het lied. De afwezigheid van Bernie zal met de tijd draaglijker worden, maar niets zal ooit hetzelfde zijn zonder hem."

Punk, polka en folk

Paddy 2

‘From Wasteland To Wonderland’ serveert een stevige dosis punk, polka en folk en telt dertien tracks. Hoewel de band afkomstig is uit Hongarije blijkt uit de muziek een grote voorliefde voor traditionele Ierse folk. De plaat werd geproducet door Zoli Baker, het artwork is van de hand van Jill Colbert die eerder al werkte met bands zoals Alestorm, Exodus en Wintersun.

 

‘From Wasteland To Wonderland’ is vanaf 29 april 2022 beschikbaar als jewel case, jewel case + T-shirt en digitaal album. Pre-order HIER