... / Story's / Actueel / MICHAEL SCHENKER kondigt nieuwe MSG-album aan
Actueel

MICHAEL SCHENKER kondigt nieuwe MSG-album aan

Weinig rockgitaristen die zo'n blijvende invloed hebben op zoveel gerenommeerde muzikanten als MICHAEL SCHENKER. Binnenkort mogen we alweer een korf nieuwe nummers van de Duitse snarenplukker verwachten, deze keer onder de vlag van MSG (MICHAEL SCHENKER GROUP). Op 27 mei 2022 ligt ‘Universal’ in de winkel.

Michael Schenker 1920X1280px 1

Met zijn vloeiende speelstijl, zijn onuitputtelijke rijkdom aan ideeën en instinctief gevoel voor hooks en melodieën, is MICHAEL SCHENKER een levende legende die nog steeds indruk maakt met zijn niet aflatende energie en drive. Schenker begon zijn internationale carrière begin jaren 70 bij Scorpions en verwierf wereldwijde bekendheid toen hij het mooie weer maakte bij de Britse rockgroep UFO. Later zette hij zijn succesverhaal verder onder zijn eigen naam en met acts als MICHAEL SCHENKER GROUP (MSG), TEMPLE OF ROCK en MICHAEL SCHENKER FEST.

.

Indrukwekkende ‘guest’-list

Het nieuwste MSG-album ‘Universal’ staat gepland voor release via Atomic Fire Records op 27 mei 2022. Zoals we van hem gewend zijn, heeft Schenker opnieuw een aantal prestigieuze collega-muzikanten ingeschakeld voor de opname van zijn nieuwe studioproductie. In de eerste plaats is dat hoofdvocalist Ronnie Romero (Rainbow, Vandenberg) die ook de frontman van MSG zal zijn op hun komende tour. Daarnaast leverden ook zangers Michael Kiske (Helloween) en Ralf Scheepers (Primal Fear), toetsenist Steve Mann (Lionheart) en drummers Simon Phillips (Toto, The Who), Brian Tichy (Whitesnake, Foreigner), Bobby Rondinelli (Rainbow) en Bodo Schopf (Eloy) een bijdrage. En dan zijn er ook nog enkele befaamde bassisten zoals Bob Daisley (Black Sabbath), Barry Sparks (Malmsteen, Dokken) en Barend Courbois (Blind Guardian, Zakk Wylde). Toetsenist Tony Carey duikt op als ‘very special guest’ en leverde een naar verluidt indrukwekkende Moog synth intro.

Michael en Michael

Net als voorganger ‘Immortal’ (2021) en de MICHAEL SCHENKER FEST-albums ‘Resurrection’ (2018) en ‘Revelation’ (2019), werd ‘Universal’ geproduceerd door Schenker zelf en Michael Voss (Lessmann/Voss, Mad Max) in Voss' Kidroom Studio, die voor Schenker een soort creatieve ‘thuis weg van huis’ is geworden. “Michael Voss wacht met plezier tot ik een idee heb uitgewerkt en neemt de tijd om het nummer echt te leren kennen en tegelijkertijd ideeën voor de zang te ontwikkelen”, beschrijft Schenker de vlotte samenwerking. “Dan werken we samen de drums, bas en keyboardpartijen uit. Hij heeft altijd genoeg goede ideeën in petto.”

Ruimteschip

MSD Universal Cover 1 Scaled

De albumhoes werd ontworpen door Zsofia Dankova (Powerwolf) en toont Schenker in een futuristisch ruimteschip dat hoog in een baan om de aarde zweeft. Het artwork is gebaseerd op de eigen visie van de gitarist: “Ik had een paar jaar geleden al dit idee voor de albumhoes, maar nu pas lijkt het perfect te passen. Dus stuurde ik wat oudere schetsen naar mijn label Atomic Fire Records, en op basis hiervan werden het uiteindelijke artwork en de albumtitel gemaakt.”

Concertdata

MSG TOUR 2022

Michael Schenker * Ronnie Romero * Steve Mann * Barend Courbois * Bodo Schopf

03/05/2022 – De Boerderij, Zoetermeer (NL)

MICHAEL SCHENKER

18/06/2022 - Graspop Metal Meeting, Dessel (B)