... / Story's / Actueel / Contractverlenging en ​​nieuw album ‘Seventh Rum of a Seventh Rum' voor ALESTORM
Actueel

Contractverlenging en ​​nieuw album ‘Seventh Rum of a Seventh Rum' voor ALESTORM

Pirate metal icoon ALESTORM heeft de wereldwijde platendeal met Napalm Records verlengd voor nog eens drie albums! Al sinds de begindagen van ALESTORM - te beginnen met hun debuutalbum ‘Captain Morgan's Revenge’ in 2008 - liggen ze bij Napalm onder contract. Sindsdien heeft de band rond oprichter en zanger Christopher Bowes een geweldige carrière opgebouwd, regerend als een van de grootste en belangrijkste bands in het genre.

Alestorm - Foto: Elliot Vernon

Foto: Elliot Vernon

Het vijftal is ook net de studio ingegaan om hun zevende album op te nemen, dat ‘Seventh Rum Of A Seventh Rum’ zal gaan heten. Ze zetten het werk opnieuw voort met hun oude producer Lasse Lammert - dit keer in Middle Farm Studios in Devon, Engeland. Op deze langspeler zal de groep dit jaar in een mum van tijd weer de zeven zeeën bevaren. Blijf ons volgen voor updates over de aankomende release.

Begonnen met kleine shows ergens in Oost-Schotland, heeft de ‘Pirate Metal Drinking Crew’ ALESTORM sindsdien de albumcharts veroverd (hun laatste album, 'Curse of the Crystal Coconut', eindigde in de Top 10 van de officiële Schotse en Zwitserse lijsten en bereikte een twaalfde stek als hoogste notering in de Duitse hitparade. Daarnaast bevolkten ze festivalpodia over de hele wereld. Hun geluid, dat nu nauwkeuriger wordt omschreven als ‘Pirate Metal’, maakt gebruik van folk-, power- en heavy metalinvloeden. Als het dragen van een piratenhoed tijdens het zingen van gekke liedjes over dronken worden en het stelen van schepen je ding is, dan is ALESTORM jouw soort feest. 

Beleef de volledige ALESTORM ervaring en bekijk hun liveshow in Tilburg (2019).