... / Story's / Actueel / Opkomende Zweedse hardrockers BOMBER kondigen nieuw album aan en onthullen single ‘Zarathustra’ plus video
Actueel

Opkomende Zweedse hardrockers BOMBER kondigen nieuw album aan en onthullen single ‘Zarathustra’ plus video

Trek je bandana's, leren jacks en versleten jeans aan, want heavy metal staat op het punt om helderder dan ooit te schitteren als de Zweedse nieuwkomers BOMBER het heetste tijdperk in de hardrockgeschiedenis terugbrengen. Met hun eigen kenmerkende mix van de door de jaren 70 en 80 geïnspireerde classic rock en hardrock, inclusief pakkende hooks, eersteklas gitaarsolo's en een levendige esthetiek, brengt BOMBER hun debuutalbum ‘Nocturnal Creatures’ uit via Napalm Records.

Bomber - Foto: Mikey Lennartsson

Foto: Mikey Lennartsson

Met hun nieuwe single ‘Zarathustra’ nemen de Zweden je mee op een passionele rit door old school rockmuziek. Met vurige zang, melodieuze gitaren en ontembaar drumspel laat het nummer het hart van de luisteraar sneller kloppen. Voor fans van Iron Maiden, Def Leppard en Thin Lizzy. 

'‘Nocturnal Creatures’ markeert de grote comeback van de gouden eeuw van de hardrock!'

Bomber Nocturnal Creatures

Na explosieve liveshows in Zweden en een daaropvolgende tour door Duitsland, bewijzen de Zweedse hardrockers dat het glorieuze rocktijdperk nog niet voorbij is en dat ze nu al hoge toppen scheren met ‘Nocturnal Creatures’. Op in totaal tien tracks verandert het viertal de nacht in een bedwelmend avontuur dat zowel oude als nieuwe fans van het prominente classic- en hardrockgenre zal overtuigen. Albumopener en titelnummer ‘Nocturnal Creatures’ opent de poorten met epische verhalen en intermezzo's gevolgd door een gepassioneerde rit met ‘Zarathustra’. ‘Fever Eyes’ lokt met weemoedig huilende koren en staat garant voor een snel stijgende temperatuur. ‘Black Pants Magic’ ontpopt zich tot een eersteklas rockervaring door zijn ijverige en pakkende riff, terwijl nummers als ‘A Walk Of Titans (Hearts Will Break)’ en ‘You've Got Demons’ verrassen met dynamische melodieën en Anton Sköld's krachtige stem. Op ‘The Tiger’ stuurt BOMBER hun luisteraars recht in het oog van een razende onweersbui van riffs, aangedreven door stevige grooves, terwijl in ‘Kassiopeia’ de snaren in vuur en vlam worden gezet via scherpe solo's. Laatste song ‘Aurora’ is de bekroning van ‘’Nocturnal Creatures’ en brengt de veertig minuten durende escapade naar de rand van de wereld.

Bomber Nocturnal Creatures vinyl

‘Nocturnal Creatures’, verschijnt op 25 maart 2022 via Napalm Records. Het zal beschikbaar zijn in de volgende formaten:

Jewel case cd uitgave

1LP uitklaphoes zwart vinyl

1LP uitklaphoes gemarmerd kristalhelder & hemelsblauw vinyl - gelimiteerd tot 300 exemplaren wereldwijd

Shirt & JC-bundel

Digitaal album

Een exemplaar bestellen kan HIER.