... / Story's / Actueel / Nieuwe single van SLASH FT. MYLES KENNEDY & THE CONSPIRATORS - Album ‘4’ verschijnt op 11 februari 2022
Actueel

Nieuwe single van SLASH FT. MYLES KENNEDY & THE CONSPIRATORS - Album ‘4’ verschijnt op 11 februari 2022

De Amerikaanse (hard)rockband SLASH FT. MYLES KENNEDY & THE CONSPIRATORS (SMKC) heeft een nieuwe single-video uit. 'Call Off The Dogs' is de opvolger van de eerste single ‘The River Is Rising’ die vorig jaar verscheen. Beide tracks staan op het nieuwe studio-album ‘4’ dat op vrijdag 11 februari 2022 via Gibson Records i.s.m. BMG zal uitkomen.

Slash MK Album

‘4’ is het vijfde soloalbum van Slash en het vierde met zijn band SMKC, die verder bestaat uit met Myles Kennedy (zang), Brent Fitz (drums), Todd Kerns (bas & zang) en Frank Sidoris (gitaar & zang). Eerder bracht de band de albums ‘Apocalyptic Love’, ‘World on Fire’ en ‘Living The Dream’ uit.

Voor ‘4’ reisde SMKC naar Nashville en nam daar het nieuwe album op in de historische RCA Studio A met producer Dave Cobb (Chris Stapleton, John Prine, Jason Isbell, Brandi Carlile). De manier van werken was voor dit album radicaal anders dan voorheen, hetgeen dan ook resulteerde in een verrassend nieuw geluid. Cobb deelde de wens van de band om de tracks live vast te leggen in de studio, inclusief gitaarsolo's en zang - een primeur voor de groep. Het resultaat is een vibrerend rockalbum met memorabele gitaarhooks en meeslepende melodieën, met grootse refreinen en aanstekelijke riffs.

SMKC Foto Credit Austin Nelson

Foto: Austin Nelson