... / Story's / Actueel / STEEGMOORD brengt op 25 februari 2022 met ‘Trepidation’ zijn tweede album uit
Actueel

STEEGMOORD brengt op 25 februari 2022 met ‘Trepidation’ zijn tweede album uit

STEEGMOORD, het laatste nieuwe project van de Belgische muzikant Maarten Doumen, gaat van sprankelend heldere gitaren, verweven in ambient synthesizertracks tot experimentele prog en stoner riffs.

Steegmoord 5 2022
Steegmoord Trepidation

Deze artiest, met Ertvelde als thuisbasis, stuurt in 2022 aan op een geheel nieuw geluid. De invloeden komen van een brede waaier aan muziek waaronder Mastodon, Opeth, In Flames, Dorje, Rabea Massaad en Toska. STEEGMOORD komt nu uit met een verrassend album dat bestaat uit iets meer dan een half uur aan melodieuze metalriffs met veel dynamiek en wat stoner vibes als kers op de taart. 

Zelf is Maarten geen onbekende op podia. Hij heeft de afgelopen zeven jaar reeds getourd door de Benelux alsook in Duitsland en in Tsjechië. Dit met de melodieuze metal/metalcore bands Six o’ Five en Stranger Dimensions. STEEGMOORD heeft ondertussen al behoorlijk naam gemaakt als studioproject. Er kan dus alleen maar aangenomen worden dat er een mooie toekomst in het verschiet ligt. STEEGMOORD zal de grondvesten van eender welke locatie doen daveren met een boeiende aanwezigheid op het podium, een hoog energiegehalte en een betoverende belichting. Dit zal samen gaan met stevige muziek om het boeltje te ondersteunen.

Steegmoord 3 2022