... / Story's / Actueel / COWBOYS & ALIENS lichten tip van de sluier van nieuw album - BURN! uit op 25 november, releaseshow op 10 december
Actueel

Updated 01/11/2022

Actueel

COWBOYS & ALIENS lichten tip van de sluier van nieuw album - BURN! uit op 25 november, releaseshow op 10 december

Op 25 november 2022 staat de release gepland van het nieuwe album ‘BURN!’ van COWBOYS & ALIENS. De Brugse heavy rockband licht alvast een tip van de sluier met de single ‘Find You Soon’ die op 4 november beschikbaar is via alle streaming platforms. Maar zo lang hoef je niet te wachten: de video kun je nu al bekijken.

C&A3

‘BURN!’ is een album dat quasi volledig in volle lockdown werd geschreven door gitarist/riff master John Pollentier en zanger Henk Vanhee die lange tijd enkle online demo’s konden uitwisselen. De songs - en bij uitbreiding de hele sfeer van de plaat - zijn gedrenkt in de onzekerheid en de pure duisternis van die periode. Rock Tribune mocht al even voorproeven van de plaat en we kunnen nu al met het hand op het hart schrijven dat ‘BURN!’ een van de strafste albums is die we de laatste jaren in onze mailbox hebben gekregen. “Net als ‘Horses Of Rebellion’ (2019) verschijnt ‘BURN!’ via het Belgische label Polderrecords”, vertelt Henk. “Op ‘BURN!’ staan 8 tracks, de plaat zal verschijnen op zowel vinyl, cd als alle digitale streamingplatforms. Pieter Nyckees van Shellshock Studio’s stond in voor opname en productie in samenwerking met COWBOYS & ALIENS, de schijf werd gemasterd door Uwe Teichert.”

Dreigende tijden

C&A

Ook de hoes van ‘BURN!’ springt meteen in het oog. Als tektschrijver lag het voor de hand dat Henk de gids voor het artwork zou zijn. “Het algemene idee was om een beeld te scheppen van deze donkere, roerige en dreigende tijden. Het werken met afbeeldingen en lagen resulteerde in onze eigen skeletachtige 'Eddie' (met kroon) die een mooi maar toch bizar lichaam uit de vlammen draagt als een symbool van hoop, liefde, betrouwbaarheid en kracht. De korte maar krachtige titel van het album is een alternatieve verwijzing naar het gedicht ‘Do Not Go Gentle Into That Good Night’ van de Ierse poëet Dylan Thomas. Alsof we zouden zeggen: ‘als je deze plek moet verlaten, doe het dan met passie en toon daarbij wat liefde!’"

Releaseshow

De band stelt de nieuwe plaat officieel voor op 10 december in SNUFFEL, Brugge. De vrienden van FIRE DOWN BELOW openen de show als ‘special guests’. Tickets voor deze show vind je HIER.