... / Story's / Actueel / ‘Violate Consensus Reality’ van PSYCHONAUT is nu uit
Actueel

Updated 01/11/2022

Actueel

‘Violate Consensus Reality’ van PSYCHONAUT is nu uit

Het nieuwe album ‘Violate Consensus Reality’ van het Belgische progressieve post-metal-trio PSYCHONAUT ligt sinds een paar dagen in de (digitale) winkel. De acht songs zijn het resultaat van een intensief schrijfproces tijdens de pandemie. “We hebben in die periode onze beste nummers geschreven”, klinkt het bij de band die ondertussen ook internationaal hoge ogen gooit.

Psych

‘Violate Consensus Reality’ kende een relatief lang schrijfproces van heel veel en vaak bestanden en ideeën naar elkaar doorsturen. “We zijn sowieso geen band die makkelijk in het repetitiehok schrijft en nu onze drummer in Berlijn woont, is dat nog minder het geval. We hadden makkelijk vijftig nummers die we toch niet verder hebben uitgewerkt. We hebben bij wijze van spreken zelfs een paar keer alles weggegooid en van een leeg blad herbegonnen. De pandemie was daarbij een beetje een geluk bij een ongeluk, want dat gaf wat rust.”

Turbulente reis

PSYCHONAUT1656408713317081

‘Violate Consensus Reality’ is een turbulente reis naar ons collectieve menselijke bewustzijn met explosieve riffs, gesyncopeerde ritmes en zwevende zang. Het album laat zien dat het Belgische trio zich heeft ontwikkeld tot een dreigende riffmachine van internationale allure. Na ‘Interbeing’ en de titeltrack van het album heeft de band nu ook de video van de derde single ‘All Your Gods Have Gone’ vrijgegeven.

Het hele album (dat uit is via Pelagic Records) kun je HIER streamen.