... / Story's / Actueel / DANI HART, een vocale oerkracht om rekening mee te houden
Actueel

Updated 27/01/2024

Actueel

DANI HART, een vocale oerkracht om rekening mee te houden

De Chileens/Belgische Dani Hart is niet zomaar een rockzangeres. Vocaal is ze een kracht om rekening mee te houden. Dat blijkt overduidelijk uit ‘After I'm Gone’, de eerste single van haar aankomende EP 'Slaying Bluebeard'. De bijbehorende videoclip voegt een boeiend visueel element toe aan de toch al krachtige audio-ervaring.

Dani’s muzikale reis begon als jonge tiener, gefascineerd door de opzwepende zang en podiumprestaties van Axl Rose op de albums ‘Appetite For Destruction ‘en ‘Use Your Illusion’. Sindsdien was er maar één weg voor haar.

Haar expertise gaat overigens verder dan zingen; ze is ook een vocal performance coach, die haar vak deelt met (semi) professionele zangers en aspirant-artiesten die hun innerlijke podiumbeest willen ontketenen. In haar carrière, die ondertussen meer dan tien jaar omspant, heeft ze samengewerkt met gerenommeerde bands en artiesten, in het bijzonder met haar bijdrage aan de cover van Ghost's ‘Dance Macabre’ door Off The Cross en vrienden.

Dani H 1

Daniela Hurtado Espinoza (aka DANI HART) - Foto: Rudy De Doncker

Slaying Bluebeard

Dani H 2

De EP 'Slaying Bluebeard' staat gepland voor het einde van de zomer en is gecoproduceerd door Dani Hart, Anton Mergaerts (Velvet Mist, Cardinal, Scavenger) en Yarne Heylen (Carnation, Nervosa, Schizophrenia, Warbringer). Bob Briessinck van Breeze Inc Studio (Off The Cross, Epica, Scavenger, Black Narcissus) stond in voor de mix, Yarne Heylen (Project Zero Studio) masterde het geheel.

Muzikaal laat DANI HART zich op de EP bijstaan door Zan Geeraerts (Sin Savage, Nightmare - lead gitaar), Anton Mergaerts (Cardinal, Scavenger, Velvet Mist – rhythm gitaar), Vincent de Laat (Scarved, Lions Pride, Scavenger - basgitaar) en Vincent Verstrepen (Carnation - drums).