... / Story's / Actueel / VAN CAMP tekent bij Gio Smet Records voor tweede solalbum
Actueel

VAN CAMP tekent bij Gio Smet Records voor tweede solalbum

VAN CAMP, het soloproject van de Belgische zanger/gitarist Paul "Shorty" Van Camp, vooral bekend van KILLER, is met het oog op het nieuwe soloalbum ‘VAN CAMP Volume II’ een samenwerking aangegaan met Gio Smet Records.

Vc Shorty

In 1987 bracht Shorty zijn eerste soloalbum ‘Too Wild To Tame’ uit. Ondertussen zijn we vele jaren, talloze concerten en enkele KILLER-releases verder en beantwoordt Paul de vaak gestelde vraag naar een nieuw soloalbum met "VAN CAMP Volume II" dat later dit jaar verschijnt. Om de fans nog meer te verwennen, zal VAN CAMP ook een live band worden!

Tijdens de pandemie had Shorty veel tijd om te componeren en op te nemen, met als resultaat een nieuw soloalbum. Zijn solonummers hebben invloeden van zijn andere band Killer, omdat hij nu eenmaal zijn typische stem niet kan amputeren en zijn eigen specifieke gitaargeluiden en -technieken niet kan/wil veranderen. De nummers zijn echter langer, gecompliceerder en meer gitaargeoriënteerd met langere solo's en ook een paar instrumentale stukken. Vergelijkingen? VAN CAMP is uniek, maar denk aan Michael Schenker / Frank Marino / Zakk Wylde / Tony Iommi, .... met andere woorden: old school gitaar shredders met een bluesy feel.

Old school en toch eigentijds

Dit betekent niet dat de nieuwe plaat zelf ook old school is. VAN CAMP brengt veel nieuwe en moderne ingrediënten zonder de wortels van old school klassieke hardrock en metal te verloochenen.

De plaat werd opgenomen en geproduceerd in de thuisstudio van Shorty met de hulp en medewerking van zijn vriend en bassist Wim "Wouwie" Wouters. Data en details over een tournee en de live line-up volgen binnenkort.