... / Story's / Actueel / WITHERFALL viert tiende verjaardag met ‘Sounds Of The Forgotten’
Actueel

Updated 25/01/2024

Actueel

WITHERFALL viert tiende verjaardag met ‘Sounds Of The Forgotten’

De uit Los Angeles afkomstige ‘dark melodic metal’ band WITHERFALL presenteert de videoclip voor hun nieuwste single ‘Where Do I Begin?’. De powerballad is afkomstig van hun vierde full album ‘Sounds Of The Forgotten’, dat op 31 mei 2024 uitkomt via DeathWave Records.

“'Sounds Of The Forgotten' is ons statement, een testament voor wat wij in WITHERFALL heilig houden in de Rock en Metal Zeitgeist”, geeft de band ons mee. “We duiken in versvchillende formats op 'Sounds Of The Forgotten' en een van de echt verloren kunstvormen die steeds zeldzamer wordt, is de 'Power Ballad'. We hebben afgezien van onbeantwoorde liefde en hebben ervoor gekozen om over onze liefde voor muziek te schrijven. Deze ballade is een ode aan iedereen die op reis is (wat die reis ook mag zijn) en bang is dat hun droom van hen wegglipt. ‘Where Do I Begin?’ is een oproep om je passie terug te vinden en die redenen voor al je opofferingen opnieuw te bekijken."

Wither1

WITHERFALL bestaat uit Jake Dreyer (vocalist/songwriter), Joseph Michael (gitaar)/songwriter, Anthony Crawford (basgitaar), Marco Minnemann (drums, enkel studio), Chris Tsaganeas (drums/percussionist, live) en Gerry Hirschfeld (toetsen) - Foto: Stephanie Cabral

Vooruitgaan en doorzetten

Met "Where Do I Begin?" heeft Witherfall de vraag beantwoord wat er zou gebeuren als Nevermore en Scorpions ooit samen een nummer hadden geschreven ... "We merkten dat we echt deprimerende, melancholische nummers schreven over hoe teleurgesteld we waren over al het werk dat we in ‘Curse of Autumn’ (2021)  hadden gestopt en toen de pandemie meemaakten", zegt frontman Joseph Michael over de plaat. "Daarvoor dachten we dat niets ons zou stoppen. Toen deed iets dat wel. We voelden ons een beetje verslagen. In die sfeer begonnen we aan ‘Sounds Of The Forgotten’, maar daar raakten we snel uit. De songs die we uiteindelijk schreven, waren versterkend. We hebben nummers met negatieve emoties, maar het overkoepelende thema is vooruitgaan en doorzettingsvermogen.”

Tracklist

Wither2
  1. They Will Let You Down
  2. Where Do I Begin
  3. A Lonely Path
  4. Insidious
  5. Ceremony Of Fire
  6. Sounds Of The Forgotten
  7. Aftermath
  8. When It All Falls Away
  9. Opulent
  10. What Have You Done

DeathWave Records

Het album verschijnt via DeathWave Records, het label dat WITHERFALL-zanger Joseph Michael en -gitarist Jake Dreyer oprichten om hun muziek wereldkundig te maken. Laatstgenoemde maakte in het verleden deel uit van onder meer Jag Panzer, White Wizzard en Iced Earth / Demons & Wizards  (tot Jon Schaffer het in zijn hoofd haalde om het Capitool te bestormen). Bij Kobra Kobra and the Lotus dook hij op als touring guitarist.