... / Story's / Actueel / Vuur en ‘a hot woman’: RIOT V is terug!
Actueel

Updated 26/01/2024

Actueel

Vuur en ‘a hot woman’: RIOT V is terug!

De legendarische Amerikaanse band RIOT (V) brengt op 12 april 2024 het nieuwe studioalbum ‘Mean Streets’ uit via Atomic Fire Records. Vandaag geven ze alvast een voorproefje met de digitale single 'Feel The Fire’ waarvan de video in New Jersey werd opgenomen door regisseur Tom Flynn (Lamb Of God, Buckcherry) en waarin model Liv Walsh de hoofdrol speelt.

"Toen ik de muziek voor 'Feel The Fire' schreef, wilde ik muzikaal de vroege RIOT-rockdagen terugbrengen met een soort Zeppelin/Priest vibe”, vertelt bassist Donnie Van Stavern. “De tekst gaan over een gepassioneerde, agressieve, door liefde en vuur gedreven relatie in de ziel van een man en een vrouw die diep geobsedeerd zijn door elkaar. De video weet het concept goed weer te geven met vuur, agressieve lichten en natuurlijk a hot woman!"

Riot V

RIOT V: Mike Flyntz (gitaar), Frank Gilchriest (drums), Donnie Van Stavern (bas), Nick Lee (gitaar) en Todd Michael Hall (vocals) - Foto © Randy Caballero | Doug Julien | Anthony Lopardo

Galopperende stijl

Mean Str

‘Mean Streets’ bevat twaalf tracks die werden opgenomen door Bruno Ravel in New Jersey. Ravel mixte het album ook terwijl Bart Gabriel voor de mastering zorgde. Het artwork werd verzorgd door Gyula Havancsák (bekend van artwork voor onder meer Accept, Stratovarius en Brainstorm) die de galopperende stijl van het nieuwe materiaal vakkundig wist vast te leggen - natuurlijk zonder de typische zegelstijl van de band te missen.

Roit V live

16/05/2024 – Metropool, Enschede (NL)

17/05/2024 – Iduna, Drachten (NL)

18/05/2024 – South Of Heaven, Bilzen (BE)