... / Story's / Actueel / Een oude glorie keert terug - LIONHEART brengt nieuw studioalbum uit
Actueel

Een oude glorie keert terug - LIONHEART brengt nieuw studioalbum uit

In tegenstelling tot de titel is ‘V Is For Victory’ een up-tempo klaagzang voor het verschrikkelijke verlies en verdriet van talloze onschuldige burgers aan alle kanten tijdens een oorlog. Maar de stijgende, krachtige refreinen bieden hoop voor de toekomst met een oproep aan alle volkeren om samen te komen en een manier te vinden om een vreedzame wereld te creëren. De single is de voorbode van het nieuwe studioalbum ‘The Grace Of A Dragonfly’ dat op 23 februari 2024 uitkomt via Metalville Records.

Zodra ‘The Reality Of Miracles’ in 2020 in de schappen lag, ging Lionheart aan de slag om het volgende album op te nemen, waarbij ze al vroeg besloten dat ze dit keer een conceptalbum zouden maken. De plaat draait om de Tweede Wereldoorlog, maar de band wilde er een anti-oorlogsalbum van maken en tegelijkertijd diegenen herdenken die voor onze vrijheid hebben gevochten.

De nummers op het album hebben emotionele teksten van Lee Small die niet alleen de pijn en het verdriet weergeven dat de oorlog toebrengt aan gewone, onschuldige mensen in elk conflictgebied, maar ook hun kracht, veerkracht en vastberadenheid.

Lionheart Band Collage

De start

Lionheart Dennis Stratton

Lionheart werd eind 1980 opgericht door Dennis Stratton (ex-Iron Maiden), Steve Mann (Michael Schenker Fest) en Rocky Newton (ex-MSG). Clive Edwards (ex-UFO) maakte de line-up iets later compleet. In 1984 bood CBS Records Lionheart een contract aan. Met de nieuwe zanger Chad Brown werd het debuutalbum ‘Hot Tonight’ opgenomen in Los Angeles. Phil Lanzon (Uriah Heep) voegde zich bij de band als nieuwe toetsenist voordat Chad Brown in 1985 werd vervangen door Keith Murrell (Airrace en Mama's Boys). Problemen met het management en de platenmaatschappij zorgden er echter voor dat de band zich (heel) lange tijd gedeisd hield.

De terugkeer

Lionheart Lee Small

Toen in 2016 de organisatoren van het Rockingham Festival in Nottingham Lionheart uitnodigden om weer live te spelen, grepen de vier oprichters deze kans en brachten ze de voormalige Shy-frontman Lee Small aan boord als leadzanger. De show kreeg fantastische recensies en de verjongde band besloot om nog een album op te nemen. ‘Second Nature’ werd in 2017 met lovende kritieken uitgebracht en werd door Classic Rock Magazine uitgeroepen tot AOR-album van het jaar. Dit werd gevolgd door een optreden op Sweden Rock, mini co-headline tours door Japan met Praying Mantis en een UK tour samen met Airrace. Toen de kerstsingle ‘Mary Did You Know’ in december 2018 werd uitgebracht, waren de muzikanten al bezig met de opnames van het vervolgalbum ‘The Reality Of Miracles’ dat in 2020 op de markt kwam. Vandaag zet de band haar ondertussen bijna 45-jarige verhaal verder met ‘The Grace Of A Dragonfly’.

Tracklist

Lionheart The Grace Of A Dragonfly Front Cover Web
 1. Declaration
 2. Flight 19
 3. V Is For Victory
 4. This Is A Woman's War
 5. The Longest Night
 6. The Eagle's Nest
 7. Little Ships
 8. Just A Man
 9. UXB
 10. The Grace Of A Dragonfly
 11. Remembrance, Praying For World Peace