... / Story's / Actueel / De Duitse power metalband IRON SAVIOR is dit najaar aan zijn tiende album toe
Actueel

Updated 27/07/2023

Actueel

De Duitse power metalband IRON SAVIOR is dit najaar aan zijn tiende album toe

De Hamburse power metalband Iron Savior kreeg vorm in 1996. Album nummer tien, ‘Firestar’, werd geproduceerd door zanger/gitarist Piet Sielck en zal verschijnen op 6 oktober bij AFM Records. Volgens frontman Sielck zal het nieuwe album zijn voorganger ‘Skycrest’ overtreffen. De hoekstenen van het nieuwe album waren reeds gelegd toen alles anders werd.

“Net voordat de opnames waren afgerond, werd ik totaal onverwacht geïnspireerd. Ik schreef nog twee nummers uit het niets en veranderde in een opwelling een derde. En plots veranderde 'Firestar' in een nog betere plaat.”, aldus Sielck. 

De drie nummers waar Sielck naar verwijst zijn het anthem 'In The Realm Of Heavy Metal', het titelnummer 'Firestar' en het afsluitende 'Together As One', waarvan de basisstructuur al klaar was toen hij het refrein veranderde. Het titelnummer is moeilijk te weerstaan, met 176 bpm is het een van de snelste nummers in de geschiedenis van Iron Savior.

Iron Savior © Thomas Sprenger

Aan de andere kant bevat ‘Firestar’ een breed scala aan invloeden, van hardrock tot pop, allemaal gekalibreerd op de typische Iron Savior-wijze. Zoals ‘Through The Fires Of Hell’, met zijn emotioneel beladen teksten opgedragen aan Sielck’s vrouw: “In ons samengestelde gezin, met drie geweldige dochters, hebben we samen veel ups en downs meegemaakt. Ik zou elke dag naar de hel en terug gaan voor haar als het moest. We moeten ons kunnen identificeren met onze teksten, ze moeten relevant zijn, anders werken ze niet voor ons.", aldus Sielck, over de teksten van de Iron Savior nummers, die ondanks de fantasy/sci-fi invloeden, altijd gaan over de basisregels van samenleven, over respect en tolerantie, over goed en kwaad.

Firestar

Hetzelfde kan gezegd worden van de vier nummers met het typische Atlantis-thema en van ‘Across The Wasteland’ met zijn verwijzing naar de ‘Dark Tower’-serie van Steven King.

Het artwork is van de hand van Felipe Machado en toont het Iron Savior-ruimteschip.

'Firestar’ verschijnt als digipack, oranje en purper vinyl en digitaal.