... / Story's / Actueel / Melodieuze metalcore band POLARIS komt met nieuw album in september
Actueel

Updated 01/08/2023

Actueel

Melodieuze metalcore band POLARIS komt met nieuw album in september

Angst: de grote verdeler van de mensheid, maar ook de krachtigste vereniger. Het is precies dit idee dat de kloppende kern vormt van het derde album van de melodieuze metalcore band POLARIS, uit het Australische Sydney. ‘Fatalism’ verschijnt op 1 september, via SharpTone Records.

Polaris heeft hun plaats als vaste waarde in het heavy landschap al stevig gevestigd via hun eerste twee albums, ‘The Death Of Me’ en ‘The Mortal Coil’. Ze kregen een waslijst aan onderscheidingen, album van het jaar-vermeldingen in eindejaarslijstjes en toerden over de hele wereld, met recent nog een passage op Graspop.

Het nieuwe album ‘Fatalism’ werd gevormd door het gevoel van wanhoop en dystopie dat de wereld de afgelopen jaren overspoelde, en het overweldigende gevoel dat daarmee gepaard gaat dat we niet bij machte zijn om van koers te veranderen.

Polaris © Luke Henery

Drummer en tekstschrijver Daniel Furnari over de nieuwe single ‘Nightmare’: “‘Nightmare’ is een weerspiegeling van de constante staat van angst waarin de wereld als geheel de afgelopen jaren lijkt te hebben geleefd - het gevoel elke dag wakker te worden in een dystopie van onzekerheid en angst waar niets echt meer veilig voelt. Hoe meer ik erover nadacht, hoe meer ik tot de conclusie kwam dat deze angst misschien wel het grootste ding was dat we allemaal gemeen hadden in een tijd van zo'n grote verdeeldheid - dat onze collectieve angst onze grootste vereniger was. Dat concept hielp toen echt om de thematische richting van de rest van de plaat vorm te geven.”

Fatalism

‘Fatalism’ Tracklist:

01. Harbinger
02. Nightmare
03. Parasites
04. Overflow
05. With Regards
06. Inhumane
07. The Crossfire
08. Dissipate
09. Aftertouch
10. Fault Line
11. All In Vein

Pre-order: https://bfan.link/fatalism

POLARIS Live (support voor While She Sleeps):

28 September 2023 – AB, Brussel (BE)

29 September 2023 – 013, Tilburg (NL)