... / Story's / Concerten / WHILE SHE SLEEPS beukt volle AB plat
Concerten

Updated 04/10/2023

Concerten

WHILE SHE SLEEPS beukt volle AB plat

WHILE SHE SLEEPS + Bury Tomorrow + Polaris - 28 september 2023 - AB, Brussel

Op een warme septemberavond passeerde een package met drie melodieuze metalcore-bands in een reeds lang op voorhand uitverkochte Ancienne Belgique. Het veelal jonge publiek, waaronder opvallend veel dames, laafde zich aan de opzwepende muziek van support act POLARIS, special guest BURY TOMORROW en headliner WHILE SHE SLEEPS.

Tekst en foto’s: Erik Spruyt

Polaris (4)

Bij het vroege aantreden om 18u50 van POLARIS (7) was er direct ambiance in de reeds goedgevulde zaal. Het Australische vijftal zag het als hun enige taak om iedereen op te warmen en ze grepen hun kans tijdens het halfuur dat hun geboden werd. De setlist bevatte songs uit hun drie albums, maar de nadruk lag meer op het recent verschenen ‘Fatalism’. Sterk punt was de afwisseling tussen de unclean vocals van zanger Jamie Hails en de clean vocals van bassist Jake Steinhauser.

Bury Tomorrow (5)

De zes Britten van BURY TOMORROW (7) stonden al meermaals in de AB, waaronder vorig jaar nog samen met August Burns Red. Ook in hun muziek was de afwisseling tussen de twee zangers een opvallend kenmerk. Zanger Daniel Winter-Bates verzorgde de unclean vocals en ging gekleed in een soort van kogelvrije vest zoals we de zanger van Sabaton ook wel eens zien dragen. Keyboardspeler en percussionist Tom Prendergast stond garant voor de clean vocals. Bij ‘Black Flame’ was er de oproep om 1.000 crowdsurfers naar voren te krijgen en het werd warmer en warmer in de zaal. Tijdens de 45 minuten kwam hun laatste studioproduct ‘The Seventh Sun’ zeker aan bod, maar ook de twee non-album singles uit 2022, ‘Life (Paradise Denied)’ en ‘Death (Ever Colder)’, stonden samen met hoogtepunt ‘Choke’ te blinken op de setlist.

While She Sleeps (1)

Bury Tomorrow was ideaal als opstap naar WHILE SHE SLEEPS (8), die gezegend waren met een kristalhelder uitgebalanceerde geluidsbalans. Dat de betuttelende geluidsnormen in Vlaanderen ervoor zorgen dat het geluid te zacht stond, daar moesten we ons naar schikken. De setlist leunde vooral op de schijf ‘Sleeps Society’, maar ook alle andere full albums waren vertegenwoordigd. En zelfs de voorbode van een nieuwe plaat die in maart 2024 het licht zal zien, ‘Self Hell’, kregen we voor de kiezen. De toeschouwers slikten het allemaal als zoete koek. Er moest gebeukt worden en daarin vonden publiek en band mekaar, want er werd zowel op het podium als in de zaal gebeukt dat het een lieve lust was. De vijf muzikanten uit Sheffield deden tijdens deze mini-tour slechts vijf optredens, maar de uitgekiende lichtshow en de mise en scène waren op het niveau van een arenaproductie. Na anderhalf uur gingen nog één keer alle remmen los bij slotsong ‘Anti-Social’ en we speculeren dat While She Sleeps bij een volgend zaaloptreden in België wel eens de Lotto Arena of Vorst Nationaal als speelterrein krijgen.

While She Sleeps (2)