... / Story's / Actueel / Posthardcoreband CONQUER DIVIDE doet de temperatuur stijgen in september
Actueel

Updated 01/08/2023

Actueel

Posthardcoreband CONQUER DIVIDE doet de temperatuur stijgen in september

De posthardcoreband Conquer Divide is afkomstig uit Michigan en werd opgericht in 2012. De bandleden zijn allen vrouwelijk en zijn afkomstig uit Canada, de Verenigde Staten en het Verenigd Koninkrijk. In 2015 verscheen hun titelloos debuut en na acht jaar is de band nu klaar om uit te pakken met de langverwachte opvolger. Het nieuwe album ‘Slow Burn’ komt op 8 september via Mascot Records. ‘N E W H E A V E N’ is de nieuwe en vijfde single uit het album.

‘Slow Burn’ luidt een nieuw tijdperk in voor Conquer Divide, één dat wordt gekenmerkt door sonische verfijning, intens persoonlijke teksten en een naadloze balans tussen keiharde moderne metal en onweerstaanbare melodie. ‘Slow Burn’ zit vol uitingen van kwetsbaarheid, frustratie en hoop. De tracks behandelen onderwerpen als sociale onrust (“system_failure”) en de vernietiging van het milieu (“welcome2paradise”), met referenties aan de bijbel (“N E W H E A V E N”) en intense persoonlijke onthullingen van onrecht (“the INVISIBLE,”  “Playing w/ Fire”).

Ze hebben de frustraties en worstelingen die ze tegenkwamen in de muziekindustrie uitgelicht op album-afsluiter 'gAtEkEePer'. "Het is een gigantische FU voor alle poortwachters van de industrie die de deelname van vrouwen aan rock- en metalruimten minimaliseren", zeggen ze. 'Hou je verdomde poort. We nemen de troon.'

Conquer Divide © Jim Louvau

De band over de nieuwe single: “‘N E W H E A V E N’ is ontstaan uit het idee dat je nooit tevreden zult zijn met wat je hebt als je je verwachtingen niet definieert. We speelden met religieuze metaforen, hoewel het lied niet over religie gaat. Je gooit je hele leven ergens in, en dan bereik je eindelijk het hoogtepunt, maar het is helemaal niet wat je verwachtte. Dus heb je een nieuw hoogtepunt nodig om op te jagen. De video was een voortzetting van de laatste videoclip waarin je in de openingsscène Magere Hein zijn kap ziet afnemen om te onthullen dat hij nu de priester is die toezicht houdt op de begrafenis. Zangeres Kia ging figuurlijk ‘naar de hemel’ en kwam terug nadat ze zich realiseerde dat de hemel niet was wat het moest zijn."

Slow Burn

Slow Burn tracklist:

 1. Atonement
 2. N E W H E A V E N
 3. Paralyzed
 4. welcome2paradise
 5. PRESSURE
 6. system_failure
 7. playing w/ fire
 8. Over It.
 9. Afterthought.wav
 10. the INVISIBLE
 11. wide awake
 12. OnlyGirl
 13. gAtEkEePeR

‘Slow Burn’ verschijnt op LP, CD en digitaal.