... / Story's / Actueel / Metalcore helden OF MICE & MEN komen met nieuw album in oktober
Actueel

Updated 02/08/2023

Actueel

Metalcore helden OF MICE & MEN komen met nieuw album in oktober

De Californische posthardcoreband Of Mice & Men trapt hun nieuwe albumcyclus af met het uitbrengen van de video voor de nieuwe single ‘Warpaint’. 'Tether’ verschijnt op 6 oktober via Sharptone Records.

OM&M werpt een ontnuchterende blik op depressie, eenzaamheid en existentiële angst en benadrukt het belang van creativiteit als balsem voor geestelijke gezondheid. Album nummer acht is niet minder ambitieus. ‘Tether’ is verankerd door een reflectieve meditatie over wat het betekent om samen te werken als vrienden, familiemannen, artiesten en bandleden. Wat betekent het om er te zijn voor de mensen die van ons afhankelijk zijn, wetende dat we ze niet volledig kunnen beschermen tegen de ontberingen van het leven?

Of Mice & Men 2023

Het kwartet uit Zuid-Californië nam alle creatieve zaken in eigen handen en produceerde alle nummers op ‘Tether’ zelf. Zanger/bassist Aaron Pauley mixte en masterde het album, terwijl drummer Valentino Arteaga het artwork van het album ontwierp en schilderde. ‘Tether’ is de volgende stap in de evolutie van OM&M en combineert hun kerngeluid met experimentele en etherische geluidsontwerpen. Het creatieve proces was gericht op de opwinding van ontdekking. De momenten nastreven waarop de ongrijpbare ‘x-factor’ zich in de nummers openbaart. Die momenten zijn voelbaar in nummers als 'Integration', 'Warpaint', 'Enraptured' en 'Indigo'. “Bij deze plaat waren we niet zozeer gefocust op hoe het klonk, dan wel op hoe het voelde, dat was eigenlijk het doel.", legt Pauley uit.

Tether

‘Tether’ trackslist:

  1. Integration
  2. Warpaint
  3. Shiver
  4. Eternal Pessimist
  5. Into The Sun
  6. Enraptured
  7. Castaway
  8. Tether
  9. Indigo
  10. Zephyros

Pre-order: https://ofmicemen.bfan.link/tether-1

Aaron Pauley over de eerste single uit de plaat: “We zijn verheugd om 'Warpaint' als eerste single te delen. We hebben het gevoel dat het de kloof overbrugt tussen de OM&M die je hebt gehoord en gekend, en wat er gaat komen. 'Warpaint' is een zwaar nummer over veerkracht en het verzamelen van je moed om je angsten onder ogen te zien."