... / Story's / Actueel / DragonForce-zanger MARC HUDSON komt eind augustus met eerste soloplaat
Actueel

Updated 27/07/2023

Actueel

DragonForce-zanger MARC HUDSON komt eind augustus met eerste soloplaat

De DragonForce frontman werkte ruim twee jaar aan ‘Starbound Stories’, zijn eerste soloplaat die op 25 augustus 2023 zal verschijnen bij Napalm Records. ‘Starbound Stories’ is een muzikaal avontuur, een opbeurende reis door Hudson’s universum van power metal, anime-invloeden, Japanse muziek en soundtracks van videogames.

De instrumentale albumopener ‘As The Twilight Met The Sea’ fungeert als een inleiding tot de soundscapes van het album en bevat samoerai-metalmeester Ryoji Shinomoto (RYUJIN, voorheen bekend als Gyze) op traditionele Japanse instrumenten. Shinomoto leent ook zijn vocalen op het volgende nummer, ‘Freedom Heart’. De power metal anthem ‘Dracula X’ bevat gastvocalen van Adrienne Cowan (Seven Spires) en op het emotionele ‘Stars’ horen we de klassiek geschoolde violiste Mia Asano. ‘Astralive’ lokt met een onmiskenbaar aanstekelijk refrein, maar bevat ook snelle drumpatronen en betoverend gitaarwerk. ‘Swansong’ begint met een keyboardintro die zo uit een filmsoundtrack zou kunnen komen, voordat het nummer overgaat in een volwaardige power metal ballad. Steve Terreberry, op YouTube bekend als Stevie T. (meer dan 3 miljoen abonnees), speelt een gitaarsolo op ‘Call Of The Martyrs’. ‘One More Sight Of The Sun With You’ wordt in het Japans gezongen, trouw aan de hoofdthema's van het album.

Marc Hudson © Oliver Lloyd Design
Starbound Stories

De nieuwe single ‘The Siren’ wordt geleid door een opzwepende melodie en ballade-achtige zang. De anime-invloeden die ‘Starbound Stories’ sterk hebben geïnspireerd, zijn duidelijk aanwezig in de soundscapes van deze track. Marc Hudson over ‘The Siren’: "Met zwevende melodieën, een elektronische puls en een refrein dat tot leven komt met J-pop-gevoeligheden, dient 'The Siren' als een liefdesbrief aan het nachtleven van Japan en verlicht de lucht met eindeloze kleuren en mogelijkheden."

‘Starbound Stories’ is verkrijgbaar als blauw en zwart vinyl, digipack-cd met t-shirt en digitaal.

Pre-Order: https://napalmrecords.com/marc-hudson