... / Story's / Actueel / DEAD LORD eert D-A-D en kondigt nieuwe EP aan
Actueel

Updated 07/01/2022

Actueel

DEAD LORD eert D-A-D en kondigt nieuwe EP aan

In aanloop naar de release van de EP ‘Dystopia’ op 11 maart 2022 hebben de Zweedse rockers van DEAD LORD de single 'Sleeping My Day Away' en een visualiser video, gebaseerd op het cover artwork van de nieuwe EP, op de wereld losgelaten.

Met de coverversie van 'Sleeping My Day Away' brengen de heren een eerbetoon aan hun Scandinavische collega's van D-A-D. Zanger Hakim Krim over hun kijk op het iconische nummer: 'Verdedigers van de nacht en snoozers, verenigt u! Vers van de pers is hier een nummer dat u misschien bekend in de oren klinkt. Onze mede-Scandinaviërs D-A-D hebben deze kraker al een tijdje geleden gemaakt, en we zijn het er zelf ook over eens dat ‘nighttime is the right time’ en de dag de ‘not-so-ok-time'. Laten we allemaal onze dagen wegslapen, all in the name of rock!’

Dead Lord

Dystopia

Dead Lord - Dystopia vinyl

De zes tracks tellende EP ‘Dystopia' is het vervolg en tegelijk afsluitend hoofdstuk van het full album 'Surrender' uit 2020. De EP begint waar die plaat eindigde, met het titelnummer als ankerpunt. De rest van de tracklisting bestaat uit een verzameling covers van D-A-D ('Sleeping My Day Away'), Winterhawk ('Ace In The Hole'), Moon Martin ('Hands Down') en Rory Gallagher ('Moonchild') en sluit af met de Zweedse versie van 'Letter From Allen St.'.

 

'Dystopia' wordt op 11 maart 2022 uitgebracht via Century Media. De band ondersteunt de EP met een Europese tournee (met The Riven als support) die op volgende data in onze contreien halthoudt:  

05.03.2022: Little Devil - Tilburg (NL)

06.03.2022: Kavka - Antwerpen (B)