... / Story's / Actueel / TYGERS OF PAN TANG brengt in februari nieuwe EP ‘A New Heartbeat’ uit
Actueel

TYGERS OF PAN TANG brengt in februari nieuwe EP ‘A New Heartbeat’ uit

Wat deden de Tygers toen de wereld op slot ging? Nou, heel veel. Om te beginnen werden met Francesco Marras een nieuwe gitarist en ook een nieuwe bassist, Huw Holding aangeworven. Ze waren ook trots op het in ontvangst nemen van een muziekindustrie prijs van Hard Rock Hell als winnaars in de NWOBHM sectie. Alsof dat nog niet genoeg was, hebben ze hun volgende album geschreven en als voorproefje lanceren ze met ‘A New Heartbeat’ een nieuwe vier nummers tellende EP.

Tygers Of Pan Tang - A New Heartbeat

De EP bevat twee opnieuw opgenomen nummers van hun eerste album ‘Wild Cat’ plus twee nieuwe tracks. ‘Fireclown’ en ‘Killers’ van ‘Wild Cat’ dragen nu de stevige muzikale stempel van Francesco en de nieuwe songs ‘A New Heartbeat’ en ‘Red Mist’ laten horen wat er van het volgende Tygers album mag worden verwacht - het kenmerkende Tygers geluid van ‘heavy as hell’ riffs, vingervlugge solo's en Jack Meille's zang blijven buitengewoon.

De release komt in eerste instantie als een digipak-cd uit op 25 februari. Voorlopig is het vanaf vandaag alleen in fysieke vorm verkrijgbaar via de Tygers website en rechtstreeks van hun platenmaatschappij Mighty Music/Target Group. Een vinyl versie volgt nog.

Webshop:
https://targetshop.dk/tygers-of-pan-tang

Wie de Tygers niet mocht kennen in 1980 klonken ze zo:

Targetshop - Tygers Of Pan Tang