... / Story's / Actueel / MYSTIC CIRCLE laat na veertien jaar de duivel opnieuw los uit de hel
Actueel

Updated 08/01/2022

Actueel

MYSTIC CIRCLE laat na veertien jaar de duivel opnieuw los uit de hel

Met het titelloze album ‘Mystic Circle’ keert de Duitse black/death metallegende MYSTIC CIRCLE na een afwezigheid van veertien jaar terug aan het zwartmetalen front. De plaat verschijnt op 4 february 2022 via Atomic Fire Records. Met de video’s 'Letters From The Devil' en nu ook 'Belial Is My Name' zet het duo Beëlzebub en A. Blackwar de poorten van de hel alvast op een kier.

Na zeven studioalbums en tal van tours in het kielzog van black metaltoppers als Marduk, Gorgoroth en Dimmu Borgir hield Mystic Circle er in 2007 mee op. Na 14 jaar stilte zijn Beëlzebub en A. Blackwar, die de groep in 1999 hadden verlaten, nu uit hun graf opgestaan ​​om hun deal met de ‘Dark Lord’ te vernieuwen.

Mystic Band

Over de tweede single 'Belial Is My Name' stelt Beelzebub: ‘Met het opfrissen en verderzetten van de outro van ons album ‘Infernal Satanic Verses’ uit 1999 roepen we de helse demon Belial op om te verrijzen en het universum in zijn greep te krijgen. Hij - die zichzelf ook Satan noemt - is één van de vier aartsdemonen die, geketend in de hel en de ondergang van de aarde veroorzakend, op de meest brutale en bombastische, maar nog steeds melodieuze manier, op muziek werd gezet.’

Mystic Cover

‘Mystic Circle’ werd geproduceerd door de band samen met Nils Lesser (Vaultroom Productions), het artwork werd ontworpen door de Braziliaanse kunstenaar Rafael Tavares.

 

 

 

 

 

 

Foto: Alen Ljubic - Artwork: Rafael Tavares