... / Story's / Actueel / Death Metal icoon NILE kondigt met ‘VILE NILOTIC RITES’ 2022 hun Europese en Britse tour aan
Actueel

Updated 08/03/2022

Actueel

Death Metal icoon NILE kondigt met ‘VILE NILOTIC RITES’ 2022 hun Europese en Britse tour aan

Oorspronkelijk afkomstig uit Greenville, South Carolina, zijn de internationale death metal legendes NILE tegenwoordig een van de meest gerespecteerde namen in de wereldwijde heavy metalscene geworden.

Nile - Foto: Francesco Desmaele

Foto: Francesco Desmaele

Het handelsmerk van NILE is het combineren van extreme traditionele en technische death metalstijlen. Het resultaat is een mix van oude Egyptische en uit het Nabije Oosten afkomstige geluidslandschappen en hun voorkeur voor historische mystiek. Vandaag kondigt NILE aan dat ze vanaf november 2022 op tournee gaan door Europa en het Verenigd Koninkrijk.

Tickets voor alle data zijn nu te koop en dit zijn momenteel alle bevestigde tourdata voor de Benelux:

Nile affiche 2022

VILE NILOTIC RITES EUROPE TOUR 2022

NILE + Guests

05.11.2022 - Louvain-la-Neuve / Ferme du Biereau (Mass Deathtruction)

07.12.2022 - Zwolle / Hedon 

08.12.2022 - Rotterdam / Baroeg

09.12.2022 - Helmond / Cacao Fabriek

NILE-meesterbrein Karl Sanders zegt over de VILE NILOTIC RITES tour: "Ik ben absoluut helemaal in de ban van het nieuws dat NILE zal terugkeren voor een tournee in Europa met Massive Music. Verdomme ja."

Drummer George Kollias voegt toe: "Het is tijd om Europa weer te veroveren en ik zou niet enthousiaster kunnen zijn! Dit wordt een geweldige tour, we hebben enorm veel honger om weer door Europa te reizen en we kijken er naar uit om alle fans daar te zien."