... / Story's / Actueel / ALEX AGNEW goes to Werchter
Actueel

Updated 08/03/2022

Actueel

ALEX AGNEW goes to Werchter

Je moet uit het leven alles halen wat erin zit. Je moet groot durven denken. Larger than life. Allemaal dingen die Alex Agnew ter harte neemt. Na zijn succesvol avontuur met Diablo Blvd heeft hij zich terug op zijn comedycarrière gestort. Volle sportpaleizen en theaterzalen konden opnieuw worden afgevinkt. Zoals velen heeft hij de laatste twee jaren alles op een veel lager pitje moeten doen branden. Dat heeft gevolgen gehad …

Alex zat als het ware een beetje opgesloten in zijn hoofd. Hij had tijd om na te denken en deed dat iets te intensief. Later dit jaar blaast hij 50 kaarsjes uit. Tegelijkertijd staat jij 20 jaar op de planken. Dat alles tezamen zijn reden genoeg om zijn grenzen nogmaals te verleggen. Opnieuw een reeks Sportpaleizen lag een beetje voor de hand. Herhaling is niet aan Lord Agnew, zoals icoon Urbanus hem omschrijft, besteed. Alex komt, zal zien en overwinnen. Op zaterdag 18 juni 2022 staat hij in het Festivalpark te Werchter met zijn nieuwe show ‘Wake Me Up When It’s Over’. Tickets kosten 70 euro en zijn verkrijgbaar vanaf 12 maart om 10.00 u via www.livenation.be en www.alexagnew.be. Per verkocht ticket gaat er 1 euro rechtstreeks naar het Yamina Krossa Fonds voor borstkankeronderzoek. Later zullen er nog diverse acts aan de affiche worden toegevoegd.

Alex Agnew Werchter 2

Foto: Gino Van Lancker 

Het moment zit goed

Dit alles werd bekendgemaakt tijdens een persconferentie op de plaats waar alles zal gebeuren. Na afloop spraken we even met de meester zelf. Als Rock Tribune zijnde hadden we al direct een prangende vraag. Zijn show valt midden in het Graspop Metal Meeting-weekend ... "Dit was een kans die ik niet kon laten liggen. Het was de enige datum dat het mogelijk was. Ik heb zelf tickets voor vier dagen GMM. Ach, we overleven het wel.’ Alex is vooral blij dat hij dit kan doen. Hij heeft natuurlijk al ettelijke malen de grootste zaal van het land uitverkocht en dat begon steeds met een enkele show. Stel u voor dat het nu ook als een sneltrein loopt. Zou er dan ook een meerdaags event van komen, dachten we luidop? ‘Dat zou gestoord zijn, man. Daar hou ik ook gewoon geen rekening mee. Laten we het maar bij dit eenmalig iets houden, dat is al stress genoeg. Wat ik wel voel, is dat het moment goed zit. We hebben twee jaar ellende gekend met de pandemie en nu gaan we dat achter ons laten."

Alex Agnew Werchter 4

Foto: Gino Van Lancker

Yamina Krossa Fonds

Tegelijk doet Agnew een heel mooi gebaar: een belofte om per verkocht ticket één euro af te staan aan het Yamina Krossa Fonds voor borstkankeronderzoek. "Tijdens mijn podcast, Welcome To The AA, heb ik die mensen te gast gehad en toen stelde ik voor dat ik bij een volgende Sportpaleis-show per ticket één euro zou afstaan. Nu, voorlopig komt er geen Sportpaleis, enkel dit. Dat lijkt me een fijn alternatief om de daad bij het woord te voegen. Het onderzoek dat het Fonds voert, ligt me nauw aan het hart. In mijn nabije omgeving hebben enkele mensen te kampen gehad met die ziekte. Ik wil daar iets voor terug doen. Ik bezie het ook zo. In mijn leven heb ik heel veel geluk gehad en dus doe ik graag eens iets terug. Share the happiness!"

Mooie woorden van een grote meneer!

Alex Agnew Werchter 3

Foto: Gino Van Lancker