... / Story's / Actueel / Death metal pioniers AUTOPSY keren terug met nieuwe aanval van misselijkmakende metal
Actueel

Updated 28/07/2022

Actueel

Death metal pioniers AUTOPSY keren terug met nieuwe aanval van misselijkmakende metal

“Zet je schrap voor een rauwe, ruige en lelijke rit”: met die woorden kondigt drummer/zanger Chris Reifert de terugkeer aan van de Amerikaanse band AUTOPSY. ‘Morbidity Triumphant’, hun eerste studioalbum sinds 2014, bulkt opnieuw van de ziekelijke tracks en staat gepland voor release op 30 september 2022 via Peaceville Records.

AUTOPSY trok een spoor van vernieling in de death metalscene met hun debuutalbum (en ondertussen genreklassieker) 'Severed Survival' in 1989. Opvolger 'Mental Funeral' deed daar twee jaar later nog een schepje bovenop en lag mee aan de basis van de onwrikbare erfenis waar de meesters van de meest verachtelijke kanten van het extreme metalspectrum al drie decennia lang aan bouwen. Met het eerste nieuwe studiowerk sinds 'Tourniquets, Hacksaws and Graves' (2014) brengt AUTOPSY als vanouds een korf brutale death metalsongs, met elke keer weer een ongebreidelde honger naar sadisme. En ook nu weer houdt de band zich niet in om de vloer aan te vegen met de drempels van het fatsoen. 'Morbidity Triumphant' is het achtste album van de band.

IMG 7511 BW New Line Up Nancy Reifert

Foto: Nancy Reifert

Drijvende kracht achter de nieuwe AUTOPSY-plaat is zoals altijd de gitaartandem Eric Cutler/Danny Coralles die hun schizofrene leads netjes afwisselen en probleemloos overschakelen van supersnelle death metalwaanzin naar groovy heavy doom. Drummer en zanger Chris Reifert houdt als master of ceremony de muzikale touwtjes stevig in handen, ondertussen zijn maniakale mijmeringen kwistig uitspuwend. 'Morbidity Triumphant' is het eerste album met de nieuwe bassist Greg Wilkinson die samen met Chris ook in Static Abyss speelt.

Sinistere genialiteit

Autopsy Morbidity Cover 1000Px

Wes Benscoter (Slayer, Bloodbath) tekende voor het artwork van de hoes en leverde daarmee een nieuw werk van verwrongen en sinistere genialiteit af. “Wat een maniak!”, vertelt Chris. "We gaven hem zoals gewoonlijk niet veel om mee te werken. Een paar songtitels en thema's, meer niet, zijn verbeelding deed het meeste werk. De albumtitel kwam pas achteraf toen we het verbluffende resultaat hadden gezien. ‘Morbidity Triumphant’ leek perfect aan te sluiten bij het thema van het schilderij én bij de manier hoe we ons voelen over de toestand van de band in het algemeen. We hebben hard gewerkt aan onze ziekelijke ambacht zonder compromissen te maken, en het lijkt erop dat we op de een of andere manier nog steeds onze slag slaan.”

Tracklist

 1. Stab The Brain
 2. Final Frost
 3. The Voracious One
 4. Born In Blood
 5. Flesh Strewn Temple
 6. Tapestry Of Scars
 7. Knife Slice, Axe Chop
 8. Skin By Skin
 9. Maggots In The Mirror
 10. Slaughterer Of Souls
 11. Your Eyes Will Turn To Dust

‘Morbidity Triumphant’ verschijnt op 30 september 2022 op cd, diverse kleuren vinyl, cassette en digitaal. Vooraf bestellen kan HIER.