... / Story's / Actueel / LAMB OF GOD is pissig, énorm pissig
Actueel

Updated 28/07/2022

Actueel

LAMB OF GOD is pissig, énorm pissig

Na de eerste single ´Nevermore’ heeft LAMB OF GOD vandaag de titeltrack van hun nieuwe en ondertussen al negende langspeler ‘Omens’ beschikbaar gemaakt voor download en streaming. Het full album verschijnt op 7 oktober 2022 via Nuclear Blast en is de opvolger van het titelloze ‘Lamb Of God’ uit 2020.

"Ik denk dat veel van de miserie waarin mensen zich bevinden, heel gemakkelijk kan worden voorkomen door simpelweg aandacht te besteden aan voor de hand liggende, herhalende patronen, zowel in ons persoonlijke leven als in een bredere sociaalhistorische context", zegt LAMB OF GOD-frontman D. Randall Blythe. "Wat sommigen 'voortekenen' (omens) noemen, zijn eigenlijk slechts manifestaties van het feit dat er niets nieuws onder de zon is. Het is dwaas om dit te negeren, maar we doen het allemaal.”

Lambofgod2022c

Foto: Travis Shinn

Pissig. Enorm pissig

‘Omens’ werd geproducet door Josh Wilbur (Korn, Megadeth) die al jarenlang met de in Richmond, Virginia gevestigde band, samenwerkt. "De wereld is gek en blijft veranderen”, legt Blythe uit. “’Omens’ is een reactie op de toestand van de wereld. Het is een zeer pissige plaat. Het is zelfs enorm pissig."

De plaat werd opgenomen in Henson Recording Studios in Los Angeles, een plek waar klassiekers van onder meer The Doors, The Ramones en Soundgarden werden geboren. "De interne werking van de band is nog nooit zo goed geweest", legt gitarist Mark Morton uit. "Je kunt het horen in ‘Omens’, je kunt het zien in onze optredens, en als je vijf minuten in onze buurt bent, kun je het ook voelen. "

Lambofgod2022d

Foto: Travis Shinn

Tracklist

Lamb Of God Omens 4000Px
  1. Nevermore
  2. Vanishing
  3. To The Grave
  4. Ditch
  5. Omens
  6. Gomorrah
  7. Ill Designs
  8. Grayscale
  9. Denial Mechanism
  10. September Song

Wie ‘Omens’ in PRE-ORDER bestelt, kan kiezen voor speciale bundels en verschillende exclusieve items, waaronder gekleurd vinyl, shirts, hoodies, boxsets en cd's met een hoes in een alternatieve kleur.