... / Story's / Actueel / MOTÖRHEAD komt met speciale 40ste verjaardag versies van ‘Iron Fist’ op 23 september via BMG
Actueel

MOTÖRHEAD komt met speciale 40ste verjaardag versies van ‘Iron Fist’ op 23 september via BMG

De aloude uitdrukking ‘Follow That!’ klonk met oorverdovende resonantie toen MOTÖRHEAD werd geconfronteerd met het opvolgen van een rockmijlpaal (‘Ace Of Spades’), een nummer één album (‘No Sleep Till Hammersmith’) en hun 'Bomber' bommenwerper - de meest spectaculaire prop ooit gezien bij een rockband.

Motörhead Anno 1982

Als laatste plaat van de ‘drie amigo’s line-up' met Lemmy, Fast Eddie Clarke en Phil 'Philthy Animal' Taylor werd ‘Iron Fist’ door enkele simpele zielen te makkelijk afgedaan als 'minder' en heeft hier altijd een beetje last van gehad. Nu kunnen we die onzin eindelijk recht te zetten. Want vandaag onthult ‘Iron Fist’ zich als een vitale momentopname van de band die in een cruciale periode van hun carrière zaten; gevangen in de tornado van succes. Dit ging, in echte MOTÖRHEAD-stijl, in zo’n razend tempo dat het uitmondde in de laatste kamikaze joyride van dit trio. Veertig jaar later is ‘Iron Fist’ een van de cruciale MOTÖRHEAD releases. Deze plaat is de snelste en vuigste van allemaal, dus geniet volop van ‘Iron Fist’!

Motörhead Iron Fist Vinyl

Om de 40ste verjaardag van deze baanbrekende brok geweld in het MOTÖRHEAD-arsenaal te vieren, wordt het uitgebracht in nieuwe luxe-edities. Er zullen hardcover book-packs zijn in twee cd- en drie LP-edities, met een remaster van het originele album, niet eerder uitgebrachte demo-bonustracks en een volledig concert oorspronkelijk uitgezonden op Radio Clyde op 18 maart 1982. Plus het verhaal van het album en vele niet eerder vertoonde foto's. Er is ook een limited edition van de originele vinyl plaat in het blauw en met een zwarte werveling. Zie hieronder de volledige details van de ‘Iron Fist’-releases en bezoek ook www.iMotorhead.com voor meer nieuws en updates!