... / Story's / Markant / BMG releast speciale 40ste verjaardagversies van MOTÖRHEAD’s ‘Iron Fist’ – Deels vergane introfilm teruggevonden en hersteld
Markant

Updated 02/09/2022

Markant

BMG releast speciale 40ste verjaardagversies van MOTÖRHEAD’s ‘Iron Fist’ – Deels vergane introfilm teruggevonden en hersteld

Op een donkere avond ergens in 1982 bedacht MOTÖRHEAD – toen nog in de legendarische line-up met Lemmy, Fast Eddie Clarke en Phil 'Philthy Animal' Taylor – dat ze een introfilm nodig hadden om op het podium te komen tijdens hun tour voor hun gloednieuwe album ‘Iron Fist’. Ter ere van de 40ste verjaardag van het album is de Iron Fist-trailer gedigitaliseerd en wordt de pastiche ook officieel uitgebracht.

MH IF 2

MOTÖRHEAD pakte in 1982 uit met een bloederige, brutale, hilarische kortfilm, geregisseerd door Nick Mead, waarin ridders worden vermoord en maagden in nood zijn. De opname was tot nu toe slechts beperkt te zien op waardeloze bootleg VHS banden. Het filmpje werd destijds opgenomen in een bos nabij Hertfordshire in het oosten van Engeland en toont een middeleeuwse, door de strijd geharde band die door een donker bos stampt, gevoed door wodka en zwaaiend met wapens. Het trio droeg gehoornde helmen ​​en zag er bepaald woest uit terwijl ze met hun Iron Fist door de lucht sloegen. Stel je een “Monty Python en de Heilige Graal”-achtige, roekeloze, ongezonde en gevaarlijke amfetamine-nachtmerrie voor en je bent al halverwege.

Onuitgegeven demo

MH

Ter ere van de 40ste verjaardag van het album dat dit stuk filmische pastiche inspireerde, is de Iron Fist-trailer opnieuw ontdekt, gedigitaliseerd en officieel uitgebracht en dus voor iedereen te zien. Oorspronkelijk was het onheilspellende 'Mars, Bringer Of War' van Gustav Holst de soundtrack, maar nu is de nooit eerder uitgebrachte instrumentale demo 'Ripsaw Teardown' het geluidsbed. Het is een prachtig document voor de fans en luidt de aanstaande release van de Iron Fist 40th Anniversary edities in.

Laatste joyride

MH IF 1

Terwijl het album bij de release werd afgeserveerd door de critici, onthult 'Iron Fist' zich nu als een cruciale momentopname van de band in een bepalende periode. De plaat volgde op de krakers ‘Ace Of Spades’ en ‘No Sleep Til Hammersmith’, toen het drietal vast kwam te zitten in de tornado van succes. Maar in echte Motörhead-stijl gingen ze hun volgende fase in met zo'n snelheid dat het uiteindelijk de laatste kamikaze-joyride van dit trio werd.

Nieuwe luxe-edities

2 MOTORHEAD IRON FIST 3LP 4050538694017 EXPLODED (1)

Om de 40ste verjaardag van deze baanbrekende brok geweld in het Motörhead-arsenaal te vieren, wordt het album uitgebracht in nieuwe luxe-edities met hardcover book-packs in twee cd- en drie LP-formaten, een remaster van het originele album, niet eerder uitgebrachte demo-bonustracks en een volledig concert oorspronkelijk uitgezonden op Radio Clyde op 18 maart 1982. Plus het verhaal van het album en vele niet eerder vertoonde foto's. Er is ook een limited edition van de originele vinyl plaat in blauw met zwarte swirl vinyl.

De luxe-edities verschijnen op 23 september 2022 - vooraf bestellen kan HIER.

Meer info: www.imotorhead.com