... / Story's / Actueel / MOTÖRHEAD brengt op Motörhead Day ‘Enter Sandman’ uit op 7" single
Actueel

Updated 08/05/2023

Actueel

MOTÖRHEAD brengt op Motörhead Day ‘Enter Sandman’ uit op 7" single

Naar aanleiding van Motorhead Day - The 8th of May (zing als ‘Ace Of Spades’) heeft MOTÖRHEAD een nieuwe animatievideo van hun grammy genomineerde cover van METALLICA’S iconische track ‘Enter Sandman’ uitgebracht.

De afgelopen decennia groeide er een unieke vriendschap tussen beide bands, met de Metallica-leden die op Lemmy's 50ste verjaardag in 1995 zelfs allemaal verkleed als de grote man zelf speelden onder de naam The Lemmy's. Motörhead heeft op zijn beurt een eerbetoon gebracht aan enkele van Metallica's beste nummers en won zelfs een Grammy voor hun cover van 'Whiplash' in 2004. Hun cover van een van de meest iconische hardrockklassiekers aller tijden ‘Enter Sandman’ werd echter tot nu toe een beetje over het hoofd gezien. Oorspronkelijk opgenomen voor een ECW Wrestling-compilatie in 1998 (die ook werd genomineerd voor een Grammy), was het nummer tot nu toe niet beschikbaar buiten de reeds genoemde cd …

1433491214.Motorhead 1024X680

Motörhead 'Warpig'

Entersandmanbundle 1024X1024@2X

In de nieuwe animatievideo maak je een huiveringwekkende, nachtelijke reis door de nachtmerries van een kind dat in zijn dromen wordt achtervolgd door de kwaadaardige ‘Sandman’ en uiteindelijk wordt gered door de krachten van de onnavolgbare Motörhead 'Warpig'.

Motörhead’s ‘Enter Sandman’ is nu beschikbaar op alle streamingplatforms en als exclusieve 7-inch single in beperkte oplage met geëtste Warpig B-kant. Samen met exclusieve merch en bundels is de single verkrijgbaar in de officiële Motörhead-winkel zolang de voorraad strekt.