... / Story's / Actueel / TUMULATION brengt op 4 augustus 2023 een eerste album uit
Actueel

TUMULATION brengt op 4 augustus 2023 een eerste album uit

Pure smerigheid en vernietiging! Leden van onder meer Conjureth, Messial, Sarcosium en Decrepitaph starten met TUMULATION een nieuwe death/doom metalband.

Tumulation 2023
Tumulation Haunted Funeral Creations cover

Het Californische combo TUMULATION omarmt het moerassige death/doom-geluid uit de vroege jaren negentig en ademt een boosaardig aura van agressie en woede uit die elke porie doordrenkt met een helse atmosfeer.

Deze niet aflatende toewijding aan old school death/doom metal maakt dat het groepsgeluid een ranzige weerklank krijgt. Tegelijk probeert TUMULATION via een gevarieerd aanbod niet te vervallen in irrelevantie of verveling. De leden van Conjureth, Messial, Sarcosium en Decrepitaph wisselden voor de gelegenheid van instrument en rol en richtten in 2021 TUMULATION op om zich te verdiepen in nieuwe muzikale ideeën en een nieuw proces van nummers schrijven en bedenken; zich richtend op de death en doom metal van de vroege jaren negentig.

De twee back-to-back demo's van TUMULATION kregen lovende kritieken van zowel de media als fans. Dat ging niet onopgemerkt voorbij en de groep begon een samenwerking met Hammerheart Records dat op 4 augustus 2023 hun eerste album 'Haunted Funeral Creations’ zal uitbrengen.

Wie 'Haunted Funeral Creations’ nu al wil bestellen; dat kan HIER.

Tumulation logo