... / Story's / Actueel / Death metalband CRYPTA kondigt nieuw album ‘Shades of Sorrow’ aan
Actueel

Death metalband CRYPTA kondigt nieuw album ‘Shades of Sorrow’ aan

De Braziliaanse death metaloutfit CRYPTA bereidt zich voor om hun tweede album, ‘Shades of Sorrow’, op 4 augustus 2023 uit te brengen via Napalm Records. Gevormd in 2019 door voormalige NERVOSA-leden Luana Dametto (drums) en Fernanda Lira (zang) en nu met gitaristen Tainá Bergamaschi en Jessica di Falchi, brak CRYPTA meteen door met hun allereerste album ‘Echoes of the Soul’ in 2021.

Crypta - Foto: Estevam Romera

Foto: Estevam Romera

Op ‘Shades of Sorrow’ blijft de band trouw aan hun unieke geluid dat werd geïntroduceerd op hun eerste full-length, waarin klassieke en moderne death metal wordt gecombineerd met significante extreme en black metalelementen. Rechtstreeks uit de brandende poorten van death metal hel, dient hun gloednieuwe single, ‘Lord of Ruins’ zich aan als een meedogenloze voorbode van wat het nieuwe album te bieden heeft; een verpletterende dosis CRYPTA waardoor de luisteraar ademloos achterblijft.

Crypta Shades of Sorrow cover

Luana Dametto (drums) over ‘Lord of Ruins’: "'Lord of Ruins' was onze keuze als eerste single, omdat het zowel melodieuze als agressieve melodieën combineert die ook in de overige nummers te horen zijn. Dus we dachten dat het een goede weergave was van wat men verwachten. Het is ook het laatste nummer van de plaat en het heeft een zeer impactvolle betekenis. Het is de afsluiting van het hele albumconcept en het past ook perfect bij het hoesontwerp dat we in gedachten hadden."

Fernanda Lira (bas, zang) over ‘Shades of Sorrow’: “‘Shades of Sorrow’ is deels een conceptalbum, waarvan de betekenis een reis beschrijft door de diepten van onze psyche tijdens zware tijden. Het is een reis naar de vele schakeringen van pijn waarmee we soms te maken hebben terwijl we de uitdagingen van ons leven doorstaan. De nummers zijn de perfecte, sombere, donkere, emotionele soundtrack voor deze reis."

Crypta 'Shades of Sorrow'

'Shades of Sorrow' zal beschikbaar zijn in de volgende formaten:

Luxe houten kist set (incl. 1 cd digisleeve, hanger, plectrum, geweven patch, vlag) - 500 exemplaren wereldwijd

1 LP uitklaphoes SPLATTER ROOD GEEL ZWART (incl. slipmat) – 500 exemplaren wereldwijd

1 LP uitklaphoes ZON GEEL – 400 exemplaren wereldwijd

Muziekcassette (ZWART met gouden opdruk) - 200 exemplaren wereldwijd

1 cd digisleeve + T-Shirt bundel

1 cd digihoes

Digitaal album

Het album bestellen kan HIER.

CRYPTA live 2023 – ECHOES OVER EUROPE PART 2

08.06.23 BE – Diest / Hell

09.06.23 BE – Kortrijk / DVG Club