... / Story's / Actueel / DOWNFALL OF GAIA lanceert met ‘Existence Of Awe' nieuwe single
Actueel

DOWNFALL OF GAIA lanceert met ‘Existence Of Awe' nieuwe single

DOWNFALL OF GAIA brengt vandaag hun nieuwste single ‘Existence Of Awe’ uit. De nieuwe psalm if afkomstig van het zesde studioalbum van de band ‘Silhouettes Of Disgust’, dat op 17 maart uitkomt via Metal Blade Records.

Downfall Of Gaia - Foto: David Stöcklin

Foto: David Stöcklin

Gedeeltelijk vooruitgaand door achterom te kijken en terug te keren naar bekend terrein, levert DOWNFALL OF GAIA's ‘Silhouettes Of Disgust’ een dynamische en gestructureerde mix van crust punk en post black metal doordrenkt met atmosferische elementen, waarbij alles wat de band ooit meeslepend heeft gemaakt, in een nieuw jasje wordt gestoken. De plaat markeert de terugkeer van gitarist Peter Wolff, die de band in 2015 verliet om zich te concentreren op familie en andere bezigheden. Ze hebben ook hun sonische palet uitgebreid met de toevoeging van synths en vrouwelijke vocalen met dank aan Lulu Black, die samenwerkt met drummer Michael Kadnar in het industrial/gothic project This Is Oblivion.

Kort geschetst bevat de plaat niet de acht tot tien minuten durende heldendichten van de recentere releases van de band, maar klinkt het pittiger, met veel klassiek d-beat drumwerk dat de actie aandrijft, zoals te horen valt op de albumopener/single ‘Existence Of Awe’.

Downfall Of Gaia Silhouettes Of Disgust cover

Zanger/gitarist Dominik Goncalves dos Reis vertelt: "'Existence Of Awe' is een lied over die innerlijke demonen en spookachtige metgezellen waar velen in deze tijd aan zijn overgeleverd en waartegen ze moeten vechten in welke vorm dan ook. Een aandoening die men vaak ongemerkt met zich meedraagt aan de buitenkant, wat voor velen niet direct zichtbaar is en waar men op de een of andere manier mee moet leren leven..."

De titel ‘Silhouettes Of Disgust’ is ontleend aan de verhaallijn die de nummers aandrijft, waarbij de nadruk ligt op vertellingen van acht verschillende mensen, als inwoners van een fictieve metropool, elk met hun eigen zorgen en worstelingen. "Eenzaamheid, verslaving, de angst voor morgen, druk vanuit de maatschappij/werk en anderen, dingen die velen van ons waarschijnlijk maar al te goed weten", legt Goncalves dos Reis uit. "Je moet op de een of andere manier meespelen, anders val je door de kieren, en als je eenmaal down bent, is het moeilijk om weer op te staan. Het album kijkt naar egoïsme en onwetendheid, de algemene manier om met elkaar om te gaan - je bent één, omringd door miljoenen, omringd door al deze silhouetten van walging, omringd door de dingen die je wilt vermijden en haten. De afgelopen jaren hebben op indrukwekkende wijze bewezen wat je van de mensheid kunt verwachten en eerlijk gezegd, het is niet veel."

'Silhouettes Of Disgust' wordt uitgebracht op cd, elpee en digitaal. Het album nu reeds bestellen kan HIER.

DOWNFALL OF GAIA live w/Deathrite

4/19/2023 Pul - Uden, NL