... / Story's / Actueel / Nieuwe video van INSOMNIUM - Album 'Anno 1696' nu uit
Actueel

Nieuwe video van INSOMNIUM - Album 'Anno 1696' nu uit

Vandaag (24 februari 2023) brengt de Finse melancholische death metalband INSOMNIUM hun negende full-length ‘Anno 1696’ uit via Century Media Records. Gebaseerd op een kort verhaal van Niilo Sevänen (bas/zang), neemt ‘Anno 1696’ de luisteraars mee naar de donkere tijden van de 17de eeuw met heksenvervolgingen in Noord-Europa, hongersnood en bijgeloof. De release gaat gepaard met de nieuwe videoclip voor ‘Godforsaken’ met zang van de Finse Johanna Kurkela.

Insomnium

INSOMNIUM - Foto Terhi Ylimäinen

"‘Godforsaken’ neemt de luisteraar mee door sonische sneeuwstormen en sjamanistische toneelstukken”, vertelt gitarist Markus Vanhala. “Ik hou echt van de sjamanistische zang van Johanna Kurkela die dit perfect heeft uitgevoerd.”

Bassist/vocalist Niilo Sevänen voegt toe: "Vanhala's compositie en een van de meest epische nummers op het album. De beroemde Finse zangeres Johanna Kurkela vertolt hier die de vrouwelijke vocalen. De teksten zijn vanuit het standpunt van de hoofdpersoon, Arvid, die probeert de mysterieuze sterfgevallen in het kleine dorp op te lossen."

Gitarist Ville Friman sluit af: "Het is ook een van de oudste demo's die we gemaakt hebben voor dit album voordat de pandemie toesloeg. De vrouwenstem tilt de song naar een ander niveau. Het is ook de eerste keer dat we vrouwenzang hebben gebruikt op een Insomnium-nummer."

Live

18/06/2023 - Graspop Metal Meeting, Dessel (BE)