... / Story's / Actueel / INSOMNIUM strikt Rotting Christ-zanger Sakis Tolis voor gastbijdrage op nieuwe single
Actueel

INSOMNIUM strikt Rotting Christ-zanger Sakis Tolis voor gastbijdrage op nieuwe single

De Finse melancholic metalband INSOMNIUM heeft een tweede single/video uitgebracht van hun nieuwe album ‘Anno 1696’ dat op 24 februari 2023 verschijnt via Century Media. ‘White Christ’ valt op dankzij de gastbijdrage van Rotting Christ-zanger Sakis Tolis.

Insom2

INSOMNIUM - Foto: Terhi Ylimäinen

Over de nieuwe single vertelt gitarist Markus Vanhala: "Heavy & hypnotiserend! ‘White Christ’ is een sterk door Rotting Christ beïnvloed nummer. Het is echt te gek dat Sakis van Rotting Christ als zanger op het nummer te horen is.”

Bassist/zanger Niilo Sevänen voegt toe: "Dit is een compositie van Markus Vanhala en misschien wel het zwaarste nummer op het album. Geweldig om Sakis van Rotting Christ op deze track te hebben. Tekstueel gaat het over de mentaliteit van de belangrijkste antagonist van het verhaal en de religieuze vurigheid."

"Een heel pakkende en heavy song”, besluit gitarist Ville Friman. “En ook een nieuw type Insomnium-nummer dat we nog niet eerder hebben gehad."

Doorspekt met verdriet

Insom

‘Anno 1696’, gebaseerd op een kortverhaal van Niilo Sevänen (bas/zang), is doorspekt met verdriet en de laatste afbrokkelende overblijfselen van hoop, precies zoals we de muziek van INSOMNIUM kennen.

Het nieuwe album zal vanaf 23 februari 2023 beschikbaar zijn als 2CD Artbook Edition, 2LP+CD gatefold met ets op D-zijde, CD jewel-case of digitaal album.

Vooraf bestellen kan HIER.