... / Story's / Actueel / SCHIZOPHRENIA lost nieuwe video voor ‘Bullet’ (MISFITS-cover)!
Actueel

SCHIZOPHRENIA lost nieuwe video voor ‘Bullet’ (MISFITS-cover)!

De in Antwerpen gevestigde death/thrash metallers SCHIZOPHRENIA hebben onlangs de release aangekondigd van hun aanstaande eerbetoon in de vorm van de EP ‘Chants Of The Abyss’, die op 10 februari 2023 het levenslicht zal zien.

Schizophrenia - Foto: Jens De Vos

Foto: Jens De Vos

‘Chants Of The Abyss’ bevat zes coversongs en persoonlijke interpretaties van tijdloze klassiekers door cultacts als Slayer, Judas Priest, Mistfits, Exodus, GBH en Morbid Angel, bands die voor velen de weg baanden en een hele scene vorm gaven. Na de eerder uitgebrachte cover van Morbid Angel's ‘Maze Of Torment’, komt er een vervolg met SCHIZOPHRENIA hun geheel eigen kijk op ‘Bullet’ van punkrock iconen Misfits.

Zanger en bassist Ricky Mandozzi over ‘Bullet’: "Extreme metal is in zijn vroege conceptie diep geworteld in punk, waardoor metal zijn rauwheid en schokwaarde krijgt. Misfits en vooral het nummer 'Bullet' is zowel schokkend als rauw, een perfecte voorbeeld van punkinvloeden in metal. Persoonlijk, toen ik voor het eerst naar ‘Bullet’ luisterde als tiener, was het alsof ik door de bliksem werd getroffen. Ik vond de muziek altijd een soort griezelige sfeer hebben en de tekst was zo gruwelijk dat het nummer perfect in een death metal jasje zou passen ‘Bullet’ was een van de eerste titels die in me opkwam toen we uiteindelijk hadden besloten om een cover-EP op te nemen. Door voor ‘Bullet’ te kiezen kon ik mijn eigen interpretatie geven van een nummer waar ik door de jaren heen nooit moe van werd. Ik probeerde het op mijn manier te doen, zoals ik het altijd had aangevoeld.”

Schizophrenia Chants Of The Abyss cover

'Chants Of The Abyss' bestellen kan HIER.

SCHIZOPHRENIA live met Warbringer en Evil Invaders:

24/03/2023 BE Aalst - Oilsjt Omploft

22/04/2023 NL Arnhem - Willemeen

23/04/2023 NL Helmond - Cacaofabriek

30/04/2023 NL Rotterdam - Baroeg