... / Story's / Actueel / MORDKAUL kondigt release van nieuw album ‘Feeding The Machine’ aan
Actueel

Updated 19/12/2022

Actueel

MORDKAUL kondigt release van nieuw album ‘Feeding The Machine’ aan

De Belgische melodieuze death metalband MORDKAUL heeft de details van hun tweede album ‘Feeding The Machine’ bekendgemaakt. Om het geheel zo goed mogelijk te promoten, wordt de plaat in twee delen uitgebracht. Deel 1 verschijnt digitaal op 16 februari 2023, deel 2 staat gepland tegen het eind van de zomer 2023. Zodra beide delen uit zijn, zullen er ook fysieke releases plaatsvinden.

MORDKAUL © Tim Tronckoe 2022 (3)

MORDKAUL - Foto: Tim Tronckoe

‘Feeding The Machine’ is de opvolger van het succesvolle debuutalbum ‘Dress Code: Blood’ dat in 2021 is verschenen. Waar ‘Dress Code: Blood’ sterk geïnspireerd was door de iconische Zweedse death metalbands uit de jaren 90, gaat ‘Feeding The Machine’ een stap verder. Met bredere invloeden van andere befaamde death metal-acts uit de nineties zoals Morbid Angel en Death slaat de band op het nieuwe album nog harder toe. Met de typische, agressieve zang van Tommy, aangevuld met de grunts van de nieuwe gitarist Stefan, wordt de lat nog hoger gelegd. Volgens de band mogen we ons verder verwachten aan ‘eersteklas songwriting van Tim en de kenmerkende solo’s van shredder Vincent. ‘Feeding The Machine’ is tevens de eerste Mordkaul-opname van drummonster Tony’.

‘Feeding The Machine - Part 1’ werd deze zomer opgenomen in de Project Zero studio door Yarne Heylen. Dan Swanö verzorgde de mix en de mastering.

Tracklist

Mordkaul EP Cover 1200 (2)
  1. Crown Of Worms (uit op 16 februari 2023)
  2. In Dead Eyes
  3. Welcome To The Sixth Stage Of Grief
  4. For I Am Machine (uit op 5 januari 2023)
  5. Beast Of Dread

Artwork: Timur Khabirov