... / Story's / Actueel / DRACONIAN kondigt nieuwe band line-up aan - Zangeres Lisa Johansson keert terug als permanent lid
Actueel

DRACONIAN kondigt nieuwe band line-up aan - Zangeres Lisa Johansson keert terug als permanent lid

Na de introductie van hun nieuwe gitarist, Niklas Nord (Myteri, DeathTrap, The Random Victims) een paar dagen geleden, is de Zweedse gothic doom band DRACONIAN verheugd meer opwindend nieuws te kunnen delen dat de harten van elke fan zal verwarmen!

Draconian - Foto: Chad Michael Ward

Foto: Chad Michael Ward

Lisa Johansson, zangeres op de eerste vijf albums van de band, wordt nu opnieuw ingelijfd als permanent lid. Ze zal de rol van vocalist delen met  Anders Jacobsson voor nog meer raadselachtige muziek in de toekomst. Na de release van hun vijfde studioalbum ‘A Rose For The Apocalypse’ in november 2011 moest Lisa Johansson om persoonlijke redenen DRACONIAN verlaten. In september 2012 kondigde de groep officieel Heike Langhans aan als nieuwe zangeres, die op haar beurt de band nu zal verlaten om zich meer te kunnen focussen op familie en haar eigen muzikale projecten.

Om deze speciale gelegenheid te eren en het vuur van een mooie toekomst te verwarmen, speelt DRACONIAN op 25 juni op het Franse Hellfest festival in een zevenkoppig speciale bezetting, met zowel Lisa als Heike op het podium. Dit wordt de laatste show van Heike en de uitgelezen kans om de fakkel door te geven aan Lisa. De volledige show wordt live gestreamd en zal ook op een later tijdstip te bekijken zijn.

Draconian logo

Heike Langhans commentaar: “Tien jaar bij een band is geen kleinigheid en ik dank DRACONIAN voor de geweldige kansen en uitdagingen die me vertrouwen hebben gegeven om mijn muzikaliteit ten volle te beleven. De tijd is gekomen voor mij om een ​​nieuw hoofdstuk aan te snijden zowel in muziek als in het leven. Zaken die mijn onverdeelde focus vereisen. Ik ben Lisa dankbaar dat ze hier is om mijn plaats in te nemen. Het zien van de oude nummers die worden uitgevoerd zoals ze zouden moeten zijn, zal net zo'n traktatie voor mij zijn als de rest van onze luisteraars! Bedankt voor alle vrienden en ondersteunende fans die ik onderweg heb ontmoet. Ik heb dit jaar nog veel meer voor jullie in petto, dus alsjeblieft geen verdriet. Ik wens de band veel succes toe in 2022 en de jaren die nog moeten komen.”

Lisa Johansson voegt toe: “Met grote opwinding en met een nederig hart sluit ik me weer aan bij DRACONIAN. Ik ben nog steeds een beetje verbaasd dat Johan me belde om te vragen of ik wou overwegen om weer met DRACONIAN te touren. Ook dat ik zonder enige aarzeling zei: ‘Natuurlijk zal ik dat doen!’ Ik wens mijn nieuwe vriendin Heike Langhans - die een heel mooie stem heeft - veel geluk en voorspoed. Ik zal mijn best doen om haar liedjes recht te doen. Tot binnenkort ergens op de weg!”

Draconian Under A Godless Veil

DRACONIAN's nieuwste album ‘Under A Godless Veil' is verkrijgbaar via Napalm Records. Bestellen kan HIER.

'Under A Godless Veil' is beschikbaar in de volgende formaten:
- 2 LP uitklaphoes Picture Disc vinyl
- cd 
- 2 LP uitklaphoes Zwart vinyl
- 2 LP uitklaphoes Goud vinyl
- Bundel: Covershirt + cd
- Digitaal album

In december 2021 bracht DRACONIAN sfeervolle heruitgaven uit van hun toonaangevende albums ‘Where Lovers Mourn’ (2003) en ‘Arcane Rain Fell’ (2005) op vinyl via Napalm Records. Haal je exemplaren HIER.