... / Story's / Actueel / NATTEHIMMEL brengt eerste demotape uit via Hammerheart Records
Actueel

NATTEHIMMEL brengt eerste demotape uit via Hammerheart Records

Uit het bos en recht de nachtelijke hemel in! NATTEHIMMEL is het gloednieuwe project van de oprichters van de Noorse bands 'In The Woods' en 'Green Carnation'; de gebroeders Botteri.

Nattehimmel logo

Christian (gitaar) & Christopher (basgitaar) zijn teruggekeerd naar hun black metal roots en werken samen met de eind vorig jaar vertrokken In The Woods-zanger/gitarist/toetsenist, de Engelsman James Fogarty (ook van Old Forest en Ewigkeit). Ze worden vergezeld door hun oud medewerker Sven Rothe (Strange New Dawn) op drums en gitarist David Carter (Orcrypt).

NATTEHIMMEL (Noors voor 'Night Sky') is een directe afstammeling van het vroege In The Woods en injecteerde nieuw leven in het black/pagan metal geluid uit de vroege jaren negentig dat ze mede vorm hebben gegeven.

Nattehimmel The Night Sky Beckons

NATTEHIMMEL, opgericht in januari 2022, begon onmiddellijk met het samenstellen en afwerken van verschillende nummers waarmee men eerder aan de slag was gegaan. Een eerste oogst van vijf songs werd enthousiast gedeeld met hun vrienden. Hammerheart Records herkende onmiddellijk de unieke stijl, de kwaliteit en het erfgoed van de muziek. Een gelimiteerde 3-track demotape 'The Night Sky Beckons' wordt nu uitgebracht door Hammerheart Records. De band werkt hard aan hun eerste album. Meer nieuws volgt ...