... / Story's / Actueel / SOULFLY kondigt nieuw album 'Totem' aan
Actueel

Updated 06/05/2022

Actueel

SOULFLY kondigt nieuw album 'Totem' aan

Underground-icoon, extreme metal-pionier, derdewereldstrijder en toegewijd familieman Max Cavalera denkt er geen seconde over na om op zijn lauweren te gaan rusten. Met SOULFLY is hij inmiddels toe aan het twaalfde album dat op 5 augustus via Nuclear Blast de wereld wordt ingestuurd.

SOULFLY Updated 2200W

De aankondiging van de nieuwe plaat gaat gepaard met de lyric video van ‘Superstition’, de eerste single van ‘Totem’, volgens Max zelf ‘een viering van de spirituele natuur’. "Het was een reis van twee jaar om alles samen met (zoon) Zyon te schrijven. Dit album gaat over alle vreugde, het plezier én de woede in metal.”

Soulfly Totem 1080

‘Totem’ werd opgenomen in Platinum Underground in Mesa Arizona door John Aquilino en Arthur Rizk met hulp van John Powers. Het album werd geproducet door Max samen met Arthur Rizk (Kreator, Municipal Waste, Code Orange) en bevat gastoptredens van John Powers (Eternal Champion), Chris Ulsh (Power Trip) en John Tardy (Obituary). Arthur Rizk was ook verantwoordelijk voor het inspelen van de leadgitaar op de plaat. Het artwork is gemaakt door James Bousema.

Tracklist

  1. Superstition
  2. Scouring The Vile
  3. Filth Upon Filth
  4. Rot In Pain
  5. The Damage Done
  6. Totem
  7. Ancestors
  8. Ecstasy Of Gold
  9. Soulfly XII
  10. Spirit Anima