... / Story's / Actueel / Duitse metalcore-meesters CALIBAN plannen nieuw album in april – Titeltrack ‘Dystopia’ nu te beluisteren
Actueel

Updated 18/02/2022

Actueel

Duitse metalcore-meesters CALIBAN plannen nieuw album in april – Titeltrack ‘Dystopia’ nu te beluisteren

Toen in 2020 de poorten van de wereld dichtsloegen, staken de heren van CALIBAN hun energie volop in studiowerk. Naast de (Duitstalige) verzamelaar ‘Zeitgeister’ kwam er ook een gloednieuw album uit de bus. ‘Dystopia’ verschijnt op 22 april 2022, met het titelnummer kun je nu al kennismaken.

Caliban 2

Andreas Dörner (zang) over de titeltrack: “’Dystopia’ gaat over de wereld die nep is. Wie ben jij in deze wereld? En vooral wie ben jij in dit technologische/digitale tijdperk achter onze schermen waar je iedereen kan zijn? Christoph Wieczorek van Annisokay hielp overigens een handje bij de zang.”

Angst

CALIBAN pakte de ‘Dystopia’ eerder instinctief aan, met als resultaat een album dat donkerder en zwaarder klinkt dan anders. De bandleden werkten geïsoleerd aan de nummers en konden elkaar niet ontmoeten voor schrijfsessies. Via internet werden ideeën doorgegeven. Uiteindelijk kwam de angst die ze allemaal voelden, bovendrijven. Vandaar de openingszin van het titelnummer en de strijdkreet: “Welcome Dystopia – Come show me who you are!”

Caliban

‘Dystopia’ is vanaf 22 april 2022 beschikbaar als digitaal album, als cd digipack en op vinyl. Naast de reguliere zwarte LP zijn er gelimiteerde exemplaren in wit-zwart gemarmerd (300), transparant blauw-zwart gemarmerd (300), zwart-rood splatter (500) en transparant roze-zwart gemarmerd (500).

Vooraf bestellen kan HIER.