... / Story's / Actueel / CALIBAN kondigt komst aan nieuw album ‘Dystopia’ met de release van een eerste single plus video
Actueel

CALIBAN kondigt komst aan nieuw album ‘Dystopia’ met de release van een eerste single plus video

Toen in 2020 de poorten van de wereld dichtsloegen, verlegden de Duitse metalspeerpunten van CALIBAN hun energie naar het studiowerk. De resultaten waren ronduit vruchtbaar: in eerste instantie ‘Zeitgeister’, een verzameling klassieke CALIBAN-nummers opnieuw uitgevoerd in hun moedertaal Duits, maar belangrijker nog: een gloednieuw album, ‘Dystopia’, waarvan ‘Ascent Of The Blessed' de eerste single is.

Andreas Dörner (zang) over de single ‘Ascent Of The Blessed’: ‘Dit nummer is geïnspireerd door mijn verbeelding van een bijna-doodervaring en de vraag over mijn leven. Het gaat om het dilemma of iemand een goed of een slecht mens is.’

Caliban Dystopia

De benadering van ‘Dystopia’ was instinctief en organisch. Het resultaat was gewoon donkerder en zwaarder. Een ‘state of the world’ boodschap en een teken over hoe te overleven in deze onzekere tijd. De bandleden werkten relatief geïsoleerd en konden elkaar niet ontmoeten voor schrijfsessies. Via internet werden ideeën doorgegeven. Toch kwam de angst opsteken, een angst die ze allemaal voelden. Vandaar de openingszin van het titelnummer van het album en de strijdkreet: ‘Welkom Dystopia – Come show me who you are!’. Temidden van de woede en de sonische vernielzucht is er nog altijd een sprankje hoop terwijl CALIBAN zoekt naar identiteit, solidariteit en uiteindelijk herrijst uit de dystopische as. ‘Dystopia’ werd geproduceerd door Benjamin Richter (Moonspell, Emil Bulls) en gitarist Marc Görtz en werd mede geproduceerd door Callan Orr (Dream On, Dreamer). Het in het oog springende artwork is gemaakt door het creatieve team van Season Zero dat eerder al ‘Zeitgeister’ deed.

Caliban 2022

CALIBAN, een langlopende vaste waarde in de Europese metalscene, staat opnieuw in de schijnwerpers met een furieuze visie op deze donkere tijdsperiode. Welkom in ‘Dystopia’.