... / Story's / Concerten / AS I LAY DYING brengt THROUGH STORMS AHEAD EUROPE naar AB, Brussel
Concerten

AS I LAY DYING brengt THROUGH STORMS AHEAD EUROPE naar AB, Brussel

Op dinsdag 10 december komt AS I LAY DYING terug naar België en kan je de Amerikaanse metalcoreband aan het werk zien op het podium van Ancienne Belgique in Brussel. Tim Lambesis & co nemen ook de bands DECAPITATED, CALIBAN en LEFT TO SUFFER mee om het metalfeestje helemaal compleet te maken. Tickets zijn beschikbaar vanaf vrijdag 24 mei om 11.00 u.

De band uit San Diego draait al een hele tijd mee en was met hun tweede album 'Frail Words Collapse’ (2003) persoonlijk verantwoordelijk voor een nieuwe golf in American metal. Hun metalcore ondertoon was vernieuwend en werd wereldwijd gesmaakt. Vele successen volgden elkaar op en in 2008 werd As I Lay Dying zelfs genomineerd voor een Grammy Award met hun song ‘Nothing Left’. In 2013 werd er even een punt gezet achter de band, maar na een break van enkele jaren konden ze in 2019 het vuur van hun vele fans terug aanwakkeren met het album ‘Shaped By Fire’.

AILD 2024 By Ben Alexis @Benn.Kobra

AS I LAY DYING – Foto © Ben Alexis

Nieuwe single

De originele leden, zanger Tim Lambesis en gitarist Phil Sgrosso, verwelkomden ook drie nieuwe muzikanten. Ryan Neff, Nick Pierce and Ken Susi maakten AS I LAY DYING terug compleet en zorgden voor een frisse wind in de iconische metalcoreband.

De aankondiging van de Europese tour is niet het enige goede nieuws. AS I LAY DYING brengt vandaag ook een nieuwe single uit voor zijn fans. ‘Burden’ is, zoals we gewend zijn, weer gekenmerkt door razende intensiteit, zwevende refreinen en ingenieuze gitaarsolo's.

Tickets voor het concert in de AB zijn beschikbaar vanaf vrijdag 24 mei om 11.00 u via biebob.be, livenation.be en abconcerts.be en kosten € 37.